avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare bani

ce hartii trebuie sa trimit unei
societati rau platnice ptr a incepe recuperarea banilor?
Cel mai recent răspuns: mel 75 , utilizator 15:49, 1 Aprilie 2011
Demersurile se incep cu trimiterea de "Notificari" privind intarzierile de plata. Pentru un eventual urmator proces acestea se pot folosi doar daca veti face dovada primirii de catre client a lor (numar de inregistrare in special)
in prima faza ii trimiteti o notificare prin care ii comunicati faptul ca are sa va achite suma de x lei proveniti din x facturi. daca aveti incheiat contract cu acestia, va uitati sa vedeti daca aveti si penalitati ce se pot calcula si ii aduceti la cunostinta si acest aspect.
daca nu va raspunde/ plateste si aveti o creanta certa, lichida si exigibila mergeti cu cerere de somatie/ordonanta de plata. (og 5/2001 sau oug 119/2007).
daca trimiteti notificarea prin posta cu confirmare de primire este suficient.
multumesc!am trimis o confirmare de sold prin posta.am primit inapoi confirmare de primire de la oficiul postal,dar ei evita sa ne raspunda.ce putem face mai departe?mentionez ca este in joc o suma mare
faceti intai o notificare, o trimiteti tot prin posta cu confirmare. verificati aceasta societate in www.buletinulinsolventei.ro pentru ca este posibil ca dvs. sa nu fiti singurul creditor si sa fi intrat in insolventa.
daca nu raspunde la notificare, puteti apoi sa il dati in judecata pe somatie de plata sau, daca aveti peste 45.000 de lei de recuperat, daca nu va raspunde la notificare si vrei sa apelati la o actiune mai dura, faceti-i o cerere de deschidere a procedurii insolventei. multi se sperie si platesc rapid cand vad cererile de deschidere a procedurii insolventei.

Alte discuții în legătură

Recuperare creante stefaniulian stefaniulian Cum recuperez contravaloarea unei facturi,de la o societate care si-a cerut in adunarea generala declansarea procedurii de insolventa dar nu s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)
Raspuns cerere privind deschiderea procedurii insolventei-urgent nicole28C nicole28C am primit pe fax de la creditoarea x o cerere privind deschiderea procedurii insolventei adresata tribunalului pentru suma de 15000 lei.Telefonic ni -sa ... (vezi toată discuția)
Cerere deschidere insolventa paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am livrat unei firme marfa de aproximativ 40.000 lei in baza unor comenzi scrise. Am facturat acea marfa, iar datoria nu a fost platita de peste 35 ... (vezi toată discuția)