am primit pe fax de la creditoarea x o cerere privind deschiderea procedurii insolventei adresata tribunalului pentru suma de 15000 lei.Telefonic ni -sa comunicat ca in cazul in care nu vom [plati pana luni cererea va fi inanintata tribunalului.
In aceeasi zi s-a trimis creditoarei o adresa prin care i se mentiona ca in momentul de fata debitoarea nu poate afectua nici o plata dar ca la sfarsitul acestei luni societatea se afla intr-o tranzactie de infuzie de capital si se va afectua plata restanta in cursul lunii martie.
Ce ar trebui sa fac acum?
sa astept sa introduca actiunea si apoi sa fac contestatie?
Puteti sa ii faceti o notificare in care sa prezentati concret situatia financiara a companiei si sa ii oferiti garantiile necesare ca veti efectua plata in martie.
In orice caz, pana se inregistreaza cererea creditoarei la tribunal si pana se da termen, este posibil sa ajungeti sa aveti lichiditati, asa cum spuneati.
In orice caz, puteti face contestatie la cerea de deschidere a procedurii insolventei si sa aduceti dovezi temeinice ca sunteti solvabili.
Av. Julia Watkins
sunt 3 aspecte foarte importante... datoria care o aveti fata de creditoarea x este certa, lichida, exigibila si de peste 10.000 lei ? daca da atunci poate introduce pe rolul tribunalului cerere de deschiderea procedurii pt societatea dvs., si asa cum s-a mai precizat mai aveti aproximativ o luna pana la primul termen de judecata. termen in care puteti sa va achitati datoria
mult succes
Procedura insolventa
ginnyy
Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare.
Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)