avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interdictie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interdictie

buna ziua
prietenul meu a ispasit o pedeapsa cu inchisoarea pentru alcool la volan si a iesit de curand iar acum vrea sa vina in Anglia dar la politie i s-a spus ca are interdictie de a parasi tara....este posibil ca pentru aceasta pedeapsa sa i se interzica sa paraseasca tara,dupa ce a ispasit pedeapsa?
va rog ajutati-ma!!!!!!

cu stima
Cel mai recent răspuns: george141414 , utilizator 11:26, 31 Martie 2011
Poate nu a ispasit pedeapsa integral, sau se afla sub control judiciar, pe cat timp are inerdictie. prea putine date ai ferit sa poti primi un raspuns pertinent
a avut de executat 1 an si a fost eliberat conditionat,astazi s-a dus sa isi faca pasaport nou deoarece cel vechi ii expirase si i s-a zis ca are interdictie de a parasi tara 1 an de zile.
liberarea conditionata se acorda dupa ce a executat cel putin doua treimi din pedeapsa inchisorii. l-a eliberat datorita bunei purtari si a staruintei in munca. Avea o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu executare, sau daca era in detentiune sevara mai mult de 2 ani. a executat jumatate si l-au eliberat conditionat. instanta a dispus unde masuri de supraveghere si obligatii asupra condamnatului printre care si obligatia de a nu parasi tara. este reabilitat de drept atunci cand nu a savarsit din nou o infractiune inauntru termenului de incercare. COncluzia este ca nu poate parasi tara decat dupa trecerea termenului de interdictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata Maitreyia Maitreyia Prietenul meu a fost condamnat la 5 ani inchisoare pentru ucidere din culpa. In momentul in care s-a dat sentinta definitiva, nu se afla in tara si nu exista o ... (vezi toată discuția)
Redozari pedepse dupa noul cod penal sleepy sleepy Buna seara! As dori sa stiu modul de executarea al pedepselor dupa noul Cod Penal... multumesc (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier MiuDorina MiuDorina Buna ziua ,sotul meu a fost condamnat la 10 ani plus un spor de 3 ani ,reesit din cumul de pedepse,a executat 10 si eliberat conditionat in 2007 cu trei ani ... (vezi toată discuția)