avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare tva pt firma in inactivitate temporara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare tva pt firma in inactivitate temporara

O firma platitoare de tva isi suspenda activitatea temporar de la Reg Comertului si obtine totodata regim derogatoriu de la finante incepand cu luna iunie 2009. Un an mai tarziu primeste instiintare de la ANAF precum ca i-a fost anulata inregistrarea in scopuri de tva incepand cu luna august 2010.
La momentul suspendarii, firma avea in curs de amortizare un autoturism achizitionat din UE in septembrie 2008 pentru care s-a facut taxare inversa pt un tva de 6000 lei.
Din ce am citit in codul fiscal anularea inregistrarii in scopuri de tva determina si ajustarea tva dedus, ajustare ce va fi reflectata in ultimul decont de tva depus inainte de anularea inregistrarii in scopuri de tva.
Avand regim derogatoriu totusi eram obligata sa fac acea ajustare la momentul in care am primit instiintare de la finante ca nu mai sunt platitor de tva? Luna aceasta(aprilie 2011) intentionez sa redeschid firma si sa ma reinregistrez in scopuri de tva.
Poate sunt persoane care au mai intalnit cazuri de acest gen si ma pot sfatui cum ar fi mai bine sa fac...
Pot depune acum cand reactivez firma decontul de tva cu ajustare in favoarea statului? De la ce moment se calculeaza aceasta ajustare ..de la data intrarii in inactivitate (iunie 2009) sau de la data anularii inregistrarii in scop de tva (august 2010)? Ce suma ar trebui sa trec la ajustare?
Avand in vedere ca voi solicita inregistrarea in scop de tva incepand cu aprilie 2011 cu ce valoare mai am dreptul sa reajustez taxa in favoarea mea? Vreau sa stiu cat trebuie sa platesc la bugetul de stat pentru ca in perioada in care am avut firma suspendata mi-a fost anulata inregistrea in scopuri de tva.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:24, 31 Martie 2011
inscrieti in primul decont depus dupa reluarea activitatii atat ajustarea in favoarea statului cat si ajustarea in favoarea dvs.
taxa de ajustat in favoarea statului 3/5 x 6000 lei = 3.600 lei
taxa de ajustat in favoarea dvs. 2/5 x 6000 = 2400 lei
rezultat final = 1200 lei cu semnul minus la rd. 29 din decont

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare cod tva tampau gabriela tampau gabriela SC infiintata in dec.2010 , nu a avut activitate de la infiintare pana acum. Am fost inregistrati ca platitori de tva . In deconturile depuse am avut tva de ... (vezi toată discuția)
Anulare cod de inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Ajustari tva, facturare cu sau fara tva in speta data xintya73 xintya73 O firma de transport ,platitoare de tva lunar,inregistrata si in registrul operatorilor intracomunitari), a facut o achizitie intracomunitara in anul 2011 ... (vezi toată discuția)