avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre Renta Viagera Aggicola.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre Renta Viagera Aggicola.

Mama mea are 3,33 ha dati in arenda unei Asociatii Agrigole. A primit vreo 3-4 ani la rand 50 de euro la hectar vizand anual carnetul de renter. Insa in luna februarie 2011 a murit.
Daca aceste 3,3 ha ar fii trecute pe numele meu drept mostenire ,as avea dreptul la aceasta renta viagera agrocola. Pun aceasta intrebare deoarece sunt persoana cu handicap. Am gradul accentuat de invaliditate dovedit prin acte. Am 49 de ani. Terenul ramane in arenda in continuare.
Ce prevede legea in aceasta situatie ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 22:15, 31 Martie 2011
Buna seara
Din cate stiu renta viagera nu se transmite prin mostenire. Daca nu aveti varsta de 62 ani nu aveti posibilitatea sa o primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renta viagera stanutadi stanutadi ce acte trebuiesc pentru renta viagera si ce se intampla cu terenul dupa expirarea rentei viagere (vezi toată discuția)
Plata rentei viagere agricole in anul 2012 Dutcusioan Dutcusioan Nu au fost facute platile pentru renta viuagera agricola aferenta anului2011 desi suntem in 28 noembrie 2012. Se mai fac plati ? Cand?De ce se intarzie ? Sau ... (vezi toată discuția)
Pot mosteni un teren dat cu renta viagera? Mihaela Costica Mihaela Costica Mama mea care a murit in decembrie 2022 a avut in posesie un teren agricol extravilan pe care timp de 17 ani a incasat o renta viagera anuala. Eu sunt unic ... (vezi toată discuția)