avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Numirea in functie a unui nou director al unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Numirea in functie a unui nou director al unei societati pe actiuni din Federatia Rusa, al carei unic actionar este un srl din Romania

Buna ziua, sunt noua pe aici si as dori un ajutor. Firma mea este un SRL cu alte doua firme ca asociati. Asociatul care detine 96% din actiuni este si administrator al firmei mele.
Firma mea este actionar unic al unei companii inchise pe actiuni (ZAO- asa se numeste la ei) din Federatia Rusa. Directorul acelei comanii a demisionat si acum dorim sa numim in functie un alt director. Stiu ca noi ca actionar unic avem dreptul sa numim directorul, dar nu stiu daca prin decizie, hotarare, cine semneaza aceasta hartie... Directorul general al firmei mele, administratorul firmei noastre sau noi impreuna cu asociatii nostri?
Sunt noua in domeniu si chiar ma aflu intr-o situatie destul de delicata. Astazi pana la 15.00 trebuie sa gasesc un raspuns si sa intocmesc actul.Daca poate cineva sa ma ajute, va rog mult.
O zi frumoasa.:)
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:59, 12 Iunie 2008
Se face decizie a asociatului unic al societatii ruse, deci a societatii romane. De semnat va semna reprezentantul legal al societatii romane, adica administratorul.
Multumesc mult. Mi-a spus cineva ca trebuie facuta decizia pe antetul societatii ruse, prin care societatea mea, ca actionar unic, reprezentata prin directorul meu general (caruia trebuie sa-i fac procura de reprezentare in AGA a societatii ruse, procura semnata de administratorul nstru) decide numirea in functia de director a D-lui....
Nu stiu ce sa fac...
V-a zis bine, numai ca daca semneaza reprezentantul legal (director inregistrat la RC in aceasta calitate, nu orice sef) nu e nevoie si de procura. Reprezentarea legala inlocuieste reprezentarea conventionala.
Deci decizia se face pe antetul societatii ruse si se semneaza de catre reprezentantul societatii noastre, adica directorul general executiv al societatii.
Si nu e nevoie de procura. Deci actul nu are legatura cu administratorul nostru si nici cu asociati nostri (suntem srl), ci doar cu directorul general executiv. Deci intocmesc decizia, o traduc in limba rusa si aranjez sa fie inregistrata la Moscova.
Alta problema ar fi ca demisia fostului director al companiei ruse nu a fost inregistrata la Moscova, a ramas doar in dosarul nostru in Romania.
Presupun ca pot sa o inregistrez acolo in acelasi timp cu decizia de numire a noului director.
Directorul meu sugereaza sa intocmesc decizia cu formularea de : se inllatura d-ul.... din functia de director si se inlocuieste cu D-ul....
Decizia apartine asociatului unic al societatii ruse, adica societatea dvs. Cine o reprezinta (deci cine semneaza) e o chestiune interna, care tine de regulile de reprezentare legala sau conventionala. Pentru reprezentantul legal (administrator/director) nu e nevoie de imputernicire, dar asta nu inseamna ca EL decide, ci tot societatea pe care el o reprezinta.

Hotararea normal ca va fi cu antetul societatii ruse, pentru ca asa se formeaza vointa ACELEI societati, prin asociatul sau unic. Ca si acesta e reprezentat, e alta poveste.

CUm inregistrati demisia sincer e o problema de lege rusa, nu pot sa spun nimic. Cu toate astea, nu suna bine "se inlatura", mai bine "se inlocuieste".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.c. cu asociat unic bdd bdd asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)
Cine este reprezentantul unui srl? marianna marianna este numai administratorul, sau poate fi si unul dintre asociati?(firma are 2 asociati) Multumesc (vezi toată discuția)
Reprezentare srl valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea speta: Situatie prezenta - ONG-ul este asociatul unic al SRL-ului - ONG-ul este condus ... (vezi toată discuția)