avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cine este reprezentantul unui SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cine este reprezentantul unui SRL?

este numai administratorul, sau poate fi si unul dintre asociati?(firma are 2 asociati)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marianna , utilizator 12:44, 25 Februarie 2009
Reprezentarea societatii in relatiile cu tertii se face de catre Administrator care la randul sau este mandatat de A.G.A. in acest scop.
Mandatarea administratorului se face o sngura data, la numirea in aceasta functie. Din momentul in care o persoana este numita administrator, reprezentarea societatii este unul din atributele prevazute de lege pentru functia detinuta.
Reprezentantii societatii sunt de 2 feluri:
Reprezentanti legali - DOAR ADMINISTRATORII
Reprezentanti conventionali - directorii, imputernicitii, avocatii, pentru anumite afaceri, gestionarii, vinzatoarele, imputernicitii cu procura, delegatii la banca, consilierii juridici, contabilii, etc.

Deci, la modul general, oricine poate reprezenta o societate comerciala
, cu conditia sa aiba o delegatie, o procura sau o imputerncire avocatiala.


Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2009
ContSters51068, utilizator

Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri , am inteles acum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea dreptului de a semna contracte a unui srl GV GV Buna seara, Este vorba de un SRL cu 2 asociati, 50-50% cu drepturi egale, doar unul din ei fiind administrator. Doresc sa aflu, daca printro procura / ... (vezi toată discuția)
Asociat plecat din tara hambra hambra Sunt asociat si administrator la o S.C., in cazul in care as pleca din tara pe o perioada mai mare (cca un an) pot imputernicii pe cineva sa ma reprezinte si ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de reprezentant ContSters22096 ContSters22096 in cadrul unui dosar consilierul nostru juridic s-a prezentat avand o imputernicire semnata de directorul general al societatii \"act sub semnatura privata\" ... (vezi toată discuția)