avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul vechime in specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul vechime in specialitate

salutare, va deranjez cu o chestiune:

o persoana incadrata drept consilier juridic pana in luna august a anului 2000 a fost transferata ("operatiune" efectuata in baza prevederilor legale de atunci) la Senatul Romaniei, ca sef birou senatorial, pana la finele anului 2000.

perioada lucrata la senat este sau nu considerata vechime in profesia de consilier juridic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 12 Iunie 2008
NU. dar se poate aranja...:D
CIM-ul a fost suspendat conform art 50 (e) din L53/2003 Codul Muncii, iar perioada lucrata la senat se considera vechime in profesia de consilier juridic.
Mda... multumesc!
Dar contractul individual de munca nu putea fi suspendat in 2000 pe un articol aparut in noul cod al muncii din 2003. Observ ca in cartea de munca este mentionat "angajat prin transfer conform art. 11 din legea 1/1970 pe durata determinata, conform art. 164 din Regulamentul Senatului".
Legea 1/1970 privea organizarea si disciplina muncii in unitatile socialiste de stat (!) si a fost abrogata tocmai prin Codul Muncii din 2003, la 15 iulie 2004.
Art. 11 lit. prevede:
"Transferul salariaţilor de la o unitate la alta are loc în următoarele situaţii:
a) transferul în interesul serviciului, care se acordă - la cererea unităţii unde se transferă salariatul respectiv - de către conducerea unităţii de la care pleacă, cu aprobarea organului ierarhic superior al acesteia.
În cazul transferului de la o instituţie centrală sau de la o unitate cu statut de centrală este suficient acordul acestora.
b) transferul la cererea salariatului, care se poate face numai cu acordul unităţii de la care pleacă şi al unităţii unde se transferă, în condiţii bine justificate, cum ar fi apropierea de familie, trecerea într-o muncă corespunzătoare pregătirii sale, ocuparea unui post prin concurs.
Trecerea de la o unitate la alta prin actul de numire al organului superior competent constituie transfer în interesul serviciului.
Salariatul trecut la o altă unitate ca efect al unei fuziuni sau absorbţii, al divizării patrimoniului unităţii sau al desprinderii unei părţi din acesta se consideră, de asemenea, transfer în interesul serviciului".

Pana la adoptarea noului Cod al muncii exista transferul salariatilor (art.69), iar in carnetul de munca se trecea art.11 lit.a din Legea nr.1/1970.
Perioada lucrata ca sef birou senatorial nu este asimilata cu o perioada lucrata in functia de consilier juridic. prin urmare, nu poate fi considerata vechime in profesia de consilier juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege11970 art.11a angajat la cet oradea ... ZOLI/70 ZOLI/70 Buna ziua rog ajutor daca se poate mam angajat la CET oradea in 1988, 03,16am lucrat pina in 2013 in 1988 ,08 ,01 mau transferat asa scrie in carte de ... (vezi toată discuția)
Art.11 lit a laraandy laraandy Buna ziua, va deranjez cu o intrebare. Trebuie sa trec in carnetul de munca o adeverinta de vehime si am dat peste art.11 lit. a care nu stiu ce ar putea ... (vezi toată discuția)
Vechime neintrerupta in aceeasi unitate Dana220868 Dana220868 Buna ziua, Am lucrat intr-o firma timp de 10 ani dupa care am plecat in 10.09.2000 prin transfer in interes de serviciu la o alta firma din acelasi sistem ... (vezi toată discuția)