avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si \"partaj\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si "partaj"

va salut sunt casatorit de 4 ani si vreeau sa divortez din motive foarte bine intemeiate dar inainte de a face asta vreeau sa intreb daca ratele la banca vor fi impartite in mod egal. tin sa subliniez ca imprumutu la banca este facut numai pe numele meu. la acest imprumut am facuta o refinantare prin aceasta refinantare achitand si un imprumut al sotiei . mai precizez ca imprumutu a fost facut inainte de a ne casatori legal cu o luna iar cu banii imprumutati facand nunta investitii in casa etc. cum trebuie sa procedez ca dupa divort sa plateasaca si sotia jumatate di rata lunara la banca????? va multumesc
daca demonstrati ca imprumutul a fost facut dupa incheierea casatoriei , prin actiunea de partaj veti solicita plata in solidar a debitului.
nu mati inteles imprumutul este facut inainte de nunta cu o luna
Dupa divort cereri partajul , dovediti ce rate ati paltit singur dupa despartirea in fapt si se impoart si datoriile nu numai bunurile .Reefinantarea s-a facut in timpul casatoriei ,asa ca vbanii au fost cheltuiti in comun .Veti dovedi cu martori cum s-au cheltuie si primii bani daca nu recunoaste . Dar mai bine ar fi sa ajungeti la un divort civilizat si la intelegere privind datoriile pentru a nu mai cheltui cu partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri si dar nunta lusco lusco Buna seara. Sunt pe cale sa divortez dupa aproape un an de casnicie. Situatia materiala care face obiectul intrebarii: - o suma de bani de la nunta - un ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns adrian1982 adrian1982 sotia mea a bagat divort, inainte de a ne casatori am stat 1 an in apartamentul socrilor cu, contract de chirie inainte de a face nunta cu 4 luni sotia a facut ... (vezi toată discuția)
Solutii noemi2 noemi2 Buna ziua, as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie: -datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a ... (vezi toată discuția)