avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept in casa dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept in casa dupa divort

Buna ziua....am divortat anul trecut si am plecat din casa pe care o detin ca bun comun cu fostul sot prin credit ipotecar pe 30 de ani.,eu fiind debitor iar el codebitor....deocamdata nu-mi permit un partaj si vreau sa stiu daca poate duce pe oricine in casa sau poate face modificari casei?multumesc....
Cel mai recent răspuns: adriana_erica , utilizator 22:33, 12 Aprilie 2011
atat timp cat nu ati facut partajul iar proprietatea este in devalmasie( nu aveti o cota parte determinata) poate sa faca modificari si poate aduce pe oricine.
poate face modificari si mai mult decat atat, avand in vedere ca dansul locuieste in continuare in acel imobil si se ocupa de toate cheltuielile aferente intretinerii acestuia, ar avea mai multe sanse sa obtina acest imobil in cadrul unui proces de partaj.
ok...am inteles...poate face modificari si poate aduce pe oricine...intradevar el achita cheltuielile casei...nu doresc sa obtin casa dar totusi am investit in ea...iar el nu vrea sa accepte nimic...de aceea ma simt obligata de a baga partaj...si casa ramene in continuare cu credit ipotecar pe amandoi inca 30 de ani...
pt un astfel de partaj, intai trebuie sa incheiati un act aditional cu banca , ca dansul sa preia ratele.
daca nu ajungeti la intelegere cu banca, sau sotul nu doreste sa incheie un astfel de act, la partaj in instanta, veti cita si banca
Intrebare!dupa divort cu sentinta trebuie sa merg la primarie pt anularea certificatului de casatorie?va rog raspundeti-mi!Multumesc....ah...si daca da...asta afecteaza cu ceva cu faptul ca casa e declarata de mine la primarie?

Alte discuții în legătură

Exista vreo posibilitate?ipoteca pe casa parintilor carmen gratiela carmen gratiela Buna seara, Am fost casatorita si in timpul casatoriei sotul a facut un credit imobiliar iar ca ipoteca a fost pus un imobil al parintilor. Intre timp am ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua !am si eu o intrebare,daca vreau sa divortez si sunt ... CAMY CAMY CAMY CAMY Buna ziua !Am si eu o intrebare,daca vreau sa divortez si sunt coplatitore la casa cum procedez ,eu vreu sa plec din casa si sa ramana sotul. (vezi toată discuția)