avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANATOAREA PE PROPRIETATE INTRAVILANA si EXTRAVILANA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANATOAREA PE PROPRIETATE INTRAVILANA si EXTRAVILANA

In urma unui proces cu Ministerul Agriculturii si o Asociatie Judeteana de Vanatoare pentru a se scoate proprietatea mea din fondul de vanatoare am pierdut procesul si vanatorii vaneaza la marginea casei cu sentinta judecatoreasca in mana.
Concret la marginea unui sat am o proprietate compacta de 8 ha din care 4 sunt socotiti in intravilan si 4 in extravilan. Casa mea este ultima casa din sat.
Pe fond Ministerul Agriculturii a scos din fondul de vanatoare 4 ha din intravilan dar a lasat ceilalti 4 din extravilan la dispozitia vanatorilor care in livada batrana gasesc pentru impuscare iepuri.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat castig de cauza Ministerului Agriculturii ca vanatorii sa poata patrunde in livada si sa impuste iepuri si neoficial sa umple portbagajurile masinilor cu fructe.
Nu se stie unde se opreste intravilanul si unde incepe extravilanul iar vitele care pasc in extravilan pot sa cada sub gloantele vanatorilor.
Acum sunt in revizuire la Inalta Curte.
Intrebarea este daca imediat dupa ce cererea de revizuire va fi respinsa ma pot adresa Curtii Internationale pentru Drepturile Omului dand in judecata StatulRoman pentru faptul ca mi se respecta proprietatea privata.?
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 13:16, 1 Aprilie 2011
neaparat veti face actiune la Cedo dupa ramanerea definitiva a hotararii. este o incalcare grava a drepturilor omului si a constitutiei Romaniei. in actiunea cedo , veti pune toate hotararile date si toate documentele cu care intelegeti sa va faceti apararea.
Faceti, dar....fondul cinegetic este administrat de Ministerul Agriculturii.
Fondul de vanatoare este format din toate terenurile extravilane din tara, proprietate a statului sau privata.
Daca va culeg fructele introduceti actiune impotriva asociatiei, prin statutul acesteia se obliga la plata despagubirilor produse culturilor.
Sau:
Ingraditi proprietatea si nu veti mai avea treaba cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instintare de la cedo (troisieme section; nouvelles affaires).ce ar trebui sa fac/stiu? Balaurul Balaurul Buna ziua.Va rog frumos sa va spuneti parearea legata de urmatorul caz (al meu): In toamna lu' [b]2004[/b], tatal meu a [b]inaintat o plingere catre CEDO ... (vezi toată discuția)
Incalcare teren privat miorica miorica Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o livada de 1/2 ha, situata in satul Nandru, pe care nu am ingradit-o, in primul rand pentru ca ... (vezi toată discuția)
Inviolabilitatea proprietati marcica marcica Folosind telefonul cu abonament, sunand la 112 ,pentru a anunta un posibil furt politisti ajunsi sa constate posibilul furt reprosandrumi mie o posibila ... (vezi toată discuția)