Buna ziua.Va rog frumos sa va spuneti parearea legata de urmatorul caz (al meu):
In toamna lu'
2004, tatal meu a
inaintat o plingere catre CEDO (legata de aplicarea Legilor Funciare; 18/1991); cererea a fost formulata/redactata de un avocat. Dupa acceptarea si inregistrara Plingerii la CEDO, corespondenta cu Grefierul CEDO fost formulata/redactata de mine si de tatal meu.
In Ianuarie 2009, tatal mau a deceat.Eu am informat CEDO de acest fapt; am trimis si copie dupa Certific. de Mostenitor precizind ca doresc ca Plingerea sa-si continue cursul la CEDO.
Speta/cazul pe scurt: Conform legii 18/91 Primaria comunei C. oferea retrocedarea a 10 ha DAR numai intr-un amplasament extravilan.Tatal meu solicita
mai intii retrocedarea unei suprafete de 4,7 ha = intravilanul
Livada din comuna C., APOI urmind sa se complecteze retrocedrea in extravilan pina la 10 ha (cit prevedea legea).
Ca urmare, printr-o sentina definitiva in anul 1992 Tribunalul din V. citez: "
Dispune reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea P. pentru suprafaţa de 47 180 mp situată în intravilanul comunei C. jud. Prahova în cadrul suprafeţei totale de 10 ha de familie cum prevede art 37 din Legea fondului funciar.Definitiva"
Autoritatile locale si judetene au inteles sa execute aceasta hotarire retrocedind DOAR intravilanul
Livada (adica doar cele 4,7 ha ce le solicita tata in primul rind si abia apoi sa se complecteze in extravilan pina la 10 ha).
Din '96 si pina in 2003 toate demersurile facute de tata pe linga autoritatile administrative au condus la eliberarea unui
titlu de proprietate doar pt cele 4,7 ha de intravilan.Din 2003 pina in 2004 tata s-a plins instantelor de judecata interne pt
eliberarea unui Titlu de Proprietate pt 10 Ha cit prevedea sentinta definitiva din 1992. In 2004 prin hotarire definitiva Curtea de Apel spune ca s-a respectat si pus in aplicare sentinta din 1992 adica s-a eliberat un titlu pt. cele 4,7 ha ale intravilanului respectiv.
Aceasta ultima decizie din 2004 dar si hotarirea din 1992, ambele definitive constituie Plingerea CEDO.
Tatal meu in fond a dorit eliberearea Titlului de Proprietate pt 10 ha asa cum prevedea legea 18/1992 dar si Hotarirea Definitiva din 1992. Tatal meu a refuzat sa semneze/accepte titlul de proprietate emis de autoritati DOAR pt intravilanul de 4,7 ha. In fapt din 1992 si pina in prezent detinem acel teren intravilan doar pe baza Hotarii Definitive din 1992, nu avem Titlu de Proprietate.
Acestea fiind spuse, am primit ieri de la CEDO urmatoarele:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Din cite am priceput eu dosarul a trecut la Instanta superioara...si...mai lamuriti-ma si dvs.
As dori de la dvs citeva sfaturi astfel incit dupa atitia ani de corespondenta cu CEDO sa nu ratez vreun demers. Am spus nu am avut avocat pe timpul corespondentei cu CEDO.
Pot solicita o asistenţă judiciară? Din cite am mai citit pe forum in cazul ca voi cistiga la CEDO, trebuie formulata cerere de revizuire a hotararii judecatoresti?
Va rog frumos, vedeti link-urile de mai sus si spuneti-mi ce trebuie sa fac in continuare.Va mai dura mult solutionarea spetei?
Inteleg ca de acum voi coresponda cu CEDO numai in franceza sau engleza?