avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martori in procese de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martori in procese de divort

am fost numit ca martor intr-un proces de divort. citatie insa nu am primit.
din anumite motive nu doresc sa ma prezint.ce se poate intampla daca nu ma prezint la proces? exista repercursiuni legale asupra mea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 17 Iunie 2008
Puteti primi amenda, puteti fi adus cu mandat de aducere (cu politia adica...), dar astea sunt cele mai grave lucruri ce se pot intampla si numai dupa ce veti fi citat.

Care ar fi motivul insa?
Daca nu ati primit citatie aveti dreptul de a nu va prezenta.
Problema este ca ii incurcati tare pe cei care au nevoie de marturia dvs.
Eu de pilda astazi am avut 4 martori incuvintati de instanta si au venit doar doi.
M-au incurcat si pe mine si pe clienta deoarece acum trebuie sa ma judec cum pot.
Clienta a avut incredere ca vin, ca lucreaza la organe ale statului ... si ca are incredere in ei.
Nu a vrut sa cer citarea lor nici astazi, in ultimul moment si voi avea ceva probleme de probatiune.Adica in loc ca reclamanta sa obtina relativ lejer castig de cauza, martorii mi-au dat bataie de cap si acum nu mai exista aceeasi siguranta ca la inceput in castigarea procesului.Martorii mei macar se tem ca vor fi in mod grav agresati fizic.
Daca vreti sa ii faceti rau nu mergeti daca nu sunteti citat.

In cazul dvs., presupun ca ati promis ca mergeti la proces si acum v-ati razgandit.Adica nu va respectati promisiunea facuta.:">

avocat Claudiu Lascoschi
rich a scris:

am fost numit ca martor intr-un proces de divort. citatie insa nu am primit.
din anumite motive nu doresc sa ma prezint.ce se poate intampla daca nu ma prezint la proces? exista repercursiuni legale asupra mea?


Daca a fost depusa lista cu martori la dosar, printre care figurati si dvs, este posibil sa fiti citat in calitate de martor la proces.
Numai dupa primirea citatiei si neprezentarea la termenul de judecata se poate dispune aducerea cu mandat si aplicarea unei amenzi.
O solutie ar putea fi schimbarea dvs cu un alt martor, insa pentru a se putea face acest lucru trebuie sa vorbiti cu partea careia i-ati promis caii veti fi martor la proces.
Elis, e foarte greu de obtinut inlocuirea martorului in proces.Nu vad de ce nu ar merge martorul.Poate ne raspunde.

Daca partea da peste o judecatoare care respecta strict legea, o decade din proba pe partea careia i-a promis martorul ca vine, cu toate consecintele juridice aferente.La un divort poate fi decisiva in mod nefavorabil aceasta decadere din proba.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu am obtinut inlocuirea unui martor intr-un proces si nu am intampinat probleme nici din partea judecatorului si nici din partea avocatului partii adverse.:)

Sunt multe cazuri de divort in care martorii se razgandesc si nu mai vin ... cred ca din motive dependente de persoana lui nu vrea sa mai depuna marturie;)

Alte discuții în legătură

Citarea obligatorie a unui martor! cata26 cata26 daca stiu ca dovedirea nevinovatiei mele depinde de marturia unui martor care este angajat al patronului cu care sunt in litigiu de munca este vreo modalitate ... (vezi toată discuția)
Inlocuire martori loredana69 loredana69 am avut la un proces doi martori care intre timp s au razgandit si au depus o cerere sa se retraga.avocatul meu a cerut sa vina cu mandat de aducere.intre timp ... (vezi toată discuția)
Citat ca martor cu catuse un om simplu un om simplu Buna, Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in ... (vezi toată discuția)