avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citarea obligatorie a unui martor!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citarea obligatorie a unui martor!

daca stiu ca dovedirea nevinovatiei mele depinde de marturia unui martor care este angajat al patronului cu care sunt in litigiu de munca este vreo modalitate legala sa il aduc in fata instantei sa depuna marturie la ce stie??..asta in cazul ca el nu vrea sa vina,o stiu sigur!cum se procedeaza in asemenea situatie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:09, 21 Octombrie 2008
Daca este vorba de un proces penal aveti toate sansele.
Daca este vorba de un proces civil sansele sunt mai mici sa fie adus.

avocat Claudiu Lascoschi
Reclamantul poate sa ceara dovada cu martori prin cererea de chemare in judecata – in acest caz fiind necesar sa arate numele si locuinta martorilor. Lista cu martori trebuie depusă în termen de 5 zile de la încuviinţare.Dacă proba cu martori a fost încuviinţată, aceştia sunt citaţi pentru a se înfăţişa în faţa instanţei de judecată la termenul statornicit pentru audiere.
Inainte de a-l propune ca martor, trebuie sa aveti o discutie cu acesta. Este posibil ca in cazul citarii lui , sa poata depune marturie care sa fie favorabila angajatorului.

este vorba de un litigiu de munca..si martorul pe care vreau sa il chem nu vrea sa vina ca inca e angajat la patronul cu care sunt eu in litigiu..cu toate ca stiei exact ce sa intamplat...nu are cum sa minta in fata instantei ca am dovezi ca am dreptate dar ca sa imi intaresc pozitia tre sa fie si martorul asta neaparat!
Daca doriti sa-l propuneti ca martor, nu aveti decat sa-i solicitati instantei sa-l citeze.
multumesc mult!ma ocolesc de la subiect...sa zicem ca intr o unitate lucreaza 25 muncitori,2 maistri si un inginer...si daca unitatea a suferit sa zicem o pierdere cu o valoare de aproximativ 1 miliard..inginerule tras la raspundere in actiune patrimoniala sa plateasca aceasta suma..e normal?...avand in vedere ca si maistrii au semnat fisa postului,si toti muncitorii sunt necalificati in acea unitate sa faca productia respectiva fiint toti de domenii diferite si fara fisa postului nici unul din muncitori...e normal ca numai inginerul sa plateasca pt toata paguba ca el avea din fisa postului raspounderea pt toata productia?...adica e normal chiar si atunci cind inginerul nu e acolo si se produce o problema in productie tot el sa raspunda pt asta?...e normal sa raspunda numai inginerul pt incometenta muncitorilor necalificati????mi se pare inadmisibil...

Alte discuții în legătură

Coeficient salarizare doban doban buna ziua,coeficientul de ierarhizare pentru scoala de maistrii este de 1.3 si se aplica la salariul minim negociat pe unitate ,ce inseamna asta va rog dati un ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Am fost citată în calitate de martor la dna prin telefon tantimaria tantimaria este normal să fii citat prin telefon privat și să ți se spune doar dacă întrebi cine este persoana care îți solicită prezența intr-o anumită zi și ... (vezi toată discuția)