avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inlocuire martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inlocuire martori

am avut la un proces doi martori care intre timp s au razgandit si au depus o cerere sa se retraga.avocatul meu a cerut sa vina cu mandat de aducere.intre timp am gasit alti martori.pot cere ca cei doi care i am chemat cu mandat sa fie inlocuiti cu altii?urmatorul termen este peste o saptamana.stima
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:08, 19 Octombrie 2011
La termenul urmator veniti cu martorii cei noi direct la instanta, si solicitati in cadrul sedintei inlocuirea primilor martori.
Daca instanta va admite cererea, audiati acesti martori, daca nu, ii aduceti pe primii cu mandat de aducere.
loredana69 a scris:

am avut la un proces doi martori care intre timp s au razgandit si au depus o cerere sa se retraga.avocatul meu a cerut sa vina cu mandat de aducere.intre timp am gasit alti martori.pot cere ca cei doi care i am chemat cu mandat sa fie inlocuiti cu altii?urmatorul termen este peste o saptamana.stima


In principiu, martorii citati prin cererea de chemare in judecata sau daca ulterior ati depus in completare la actiune o lista cu martori, carora li s-a trimis ulterior citatii in calitatea lor, nu puteau sa faca cerere de renuntare la calitatea lor de martori! Altfel, avocatul pe care l-ati platit cu un onorariu consistent, presupun, a incercat sa respecte acel contract de reprezentare incercand sa aduca acei martori cu mandat de aducere, intelegand corect ca acestia puteau contribui decisiv prin marturia lor, la solutionarea cazului. Faptul ca v-ati razgandit si nu ati fost de acord cu aparatorul ales si platit, aducand alti martori, mie imi da de inteles ca sunteti o persoana neserioasa in sensul ca aveti atat de multi bani incat va permiteti "luxul" sa cheltuiti, asa...pur si simplu! Eu, daca a-si fi judecator in acel proces cu siguranta nu a-si fi acceptat alti martori decat cei propusi la primul sau al doilea termen de judecata. Pe acei martori care "ar fi renuntat la prezentarea in instanta" atunci cand au fost citati, i-as fi sanctionat cu amenzi usturatoare!
tudorioan a scris:

Eu, daca a-si fi judecator in acel proces cu siguranta nu a-si fi acceptat alti martori decat cei propusi la primul sau al doilea termen de judecata. Pe acei martori care "ar fi renuntat la prezentarea in instanta" atunci cand au fost citati, i-as fi sanctionat cu amenzi usturatoare!


Noroc ca nu sunteti judecator!
Nu este dosar penal, ca sa fie obligatorie prezenta anumitor martori expres propusi de parchet sau instanta.
Intr-un dosar civil este dreptul partii care a propus martorii sa renunte la ei, eventual sa-i inlocuiasca, bineinteles cu acceptul instantei.
Daca partea insista in audierea lor iar acestia refuza prezentarea, se poate emite mandat de aducere.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori in procese de divort rich rich am fost numit ca martor intr-un proces de divort. citatie insa nu am primit. din anumite motive nu doresc sa ma prezint.ce se poate intampla daca nu ma ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori ContSters296710 ContSters296710 Am urmatoarelle intrebari: 1.daca unul dintre martorii propusi (dar inca neacceptati de instanta ca fiind definitivi, cred !!, pentru ca urmeaza ca instanta ... (vezi toată discuția)
Retragere martor eugen-c eugen-c Buna ziua, Am fost citata ca martor intr un proces civil, referitor la un apartament pe care l-am vandut. Noul proprietar nu se intelege cu vecina asupra unui ... (vezi toată discuția)