avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit fara restante trimis la firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit fara restante trimis la firma de recuperari

Buna ziua !problema e urmatoarea ; sunt girant coplatitor la un contract de credit al unui coleg, care mai avea un alt credt mai mare la aceeasi banca. Acesta ramane cu restante la creditul mare, iar la cel mic ( vreo 8000 lei ) Nu deoarece i se retineau de pe cardul de salar ratele.Banca trimite ambele credite la o firma de recuperari.Sun la banca , cu nr de inregistrare si imi raspund prin email ca nu imi pot trimite informatii deoarece nu sunt titular de contract, desi firma de recuperari imi trimite amenintari de executare silita fiind girant coplatitor. Am sunat din nou la banca si acum astept sa ma sune. Ce le pot spune ptr a-i determina sa imi ofere informatia de ce au trimis si creditul nerestant la firma de recuperari?
Colegul e plecat din tara iar la primul credit, cel mare girant ii era sotia care s-a inteles cu firma de recuperari
Avea dreptul banca sa trimita si creditul nerestant la firma de recuperari?
In hartia pe care am primit-o de la recuperatori prima data scrie clar : penalitati de intarziere 0" Va rog un raspuns, astazi daca se poate si va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 17:40, 31 Martie 2011
E ciudat.Insa, daca ratele i se retineau de pe cardul de salar, este posibil ca banca sa fi retinut banii de pe card in contul datoriei mai mari si restante.Iar in acest fel rata pentru creditul unde dvs. sunteti fidejusor nu mai ajungea sa fie platita.Intarziinddu-se plata, automat au cesionat ambele creante...
Nu stiu daca asa este, doar presupun.Cei in masura sa va lamureasca sunt cei de la banca.Mergeti la ei cu contractul pentru ca ei sa va lamureasca. Succes.
Pentru un raspuns concret, adaptat situatiei girantului respectiv, este necesara o analiza a documentelor contractuale semnate de acesta cu banca si a celor referitoare la « transferul creantei » de la banca catre firma de colectare. In unele cazuri nu are loc un transfer efectiv de creanta ci este vorba doar de o prestare de servicii de colectare, banca ramanand titular al creantei.

.................
In masura in care banca a declarat scadenta anticipata a creditului conform contractului.....:

[ link extern ]

edit later: e ca la stat - sacul creantelor nestinse (SCS) - la gramada!
In germana alles einst, Adica "totuna"...numai ca in romana se spune asa cand dai o palma la....nu e bun nici sinonimul...:D

Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
ContSters167247, utilizator
Tocmai am terminat de vorbit cu cineva de la banca ; am mai facut o sesisare si imi vor raspunde in 30 de zile.

"...este posibil ca banca sa fi retinut banii de pe card in contul datoriei mai mari si restante.Iar in acest fel rata pentru creditul unde dvs. sunteti fidejusor nu mai ajungea sa fie platita...'

In hartia primita de la firma de la recuperari creditul apare cu penalitati 0, deci nu avea restante.Asa cel putin inteleg eu. Persoana cu care am vorbit la firma de recuperari mi-a spus ceva de genul " ca stie ca asa e practica.."
Acum astept raspunsul lor. Multumesc si o zi buna!
Inca o intrebare va rog.
Era sau nu banca obligata sa imi trimita o instiintare prin care sa fiu anuntat ca a declarat creditul exigibil anticipat, in calitate de girant coplatitor, sau numai titularului de contract?
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
stelarman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor credit ipotecar preluat de catre fimra recupereare creante Diana...22 Diana...22 Buna seara, v-as ruga mult sa ma ajutati dc se poate. Sunt coplatitor la un credit ipotecar la care titularul nu a platit ratele iar suma creditata a fost ... (vezi toată discuția)
Credit restant: albulescu albulescu Buna seara,daca cineva are o datorie de 2-3000 ron la banca neplatita de un an,iar dupa un timp aceea persoana sa angajat,iar plata salariului sau i se poate ... (vezi toată discuția)
Credite cosereanu cosereanu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema. Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai ... (vezi toată discuția)