Am si eu nevoie de un exemplu de cerere pentru citarea unui martor circumstantial. Am cautat pe net dar nu am gasit asa ceva. Cererea este pentru un proces la o judecatorie, nu cred ca conteaza infractiunea pentru ca banuiesc ca modelul cererii este in principiu la fel, sau macar formularea.
Citarea martorilor se face de catre instanta de judecata , tu poti doar sa propui ca martor o persoana. nu e un model anume. si in intampinare pozi sa specifici ca propui ca martor pe ....x. sunt mai multe forme de a propune un martor.
subsemnatu......doresc sa propun ca martor pe.....acesat a luat la cunostinta de cele intamplate ...... etc
Cererea pentru incuviintarea unui martor in circumstantiere se poate face( si de obicei se face) verbal, in fata instantei. Se mentioneaza numele, prenumele si adresa pentru a fi citat.
Puteti sa-l aduceti personal in fata instantei pentru a fi audiat la termen sau depuneti la registratura o cerere simpla in care sa mentionati datele dosarului, numele si adresa dvs.,partile, termenul , numele , prenumele si adresa martorului, data si semnatura.
Martorul in circumstantiere se propune si se indica numele , prenumele si adresa., deci nu se formuleaza o cerere scrisa.
Se poate formula o nota de sedinta in care sa se mentioneze datele de mai sus.
Cu martorul in circumstantiere nu se probeaza situatia de fapt , ci este un martor care il poate descrie pe inculpat, in sensul de a arata instentei ce fel de persoana este, cum se comporta in societate , cum relationeaza cu cei apropiati , care este situatia lui personala etc.
Deci a nu se confunda martorul pe situatia de fapt cu martorul in circumstantiere, pentru ca depozitiile vizeaza aspecte absolut separate.
In procesul penal nu exista intampinare.
Multumesc frumos pentru sfaturi.
Martorul l-am propus la ultima infatisare dar nu aveam adresa dansului. Acum le am si doream sa depun aceea cerere ca sa i se poata trimite legal citatie.
Simonette, multumesc frumos pt sfaturi, exact de asta il si chem ca martor in circumstantiere, ca sa ma descrie pe mine.
Oricum va veni cu mine la urmatoarea infatisare, dar doream ca totul sa fie legal, de aceea am si cerut acel model de cerere de depunere a datelor personale ale martorului in circumstantiere.
Judecatoria............
Dosar nr........./......
termen la data de:...........
Domnule Presedinte,
Subsemnat... ................................,domiciliat in....................str..............nr...........,sector/judet....................,in calitate de inculpat in cauza ce formeaza obiectul dosarului de mai sus,solicit sa dispuneti citarea si audierea in circumstantierea mea personala a martor...