Buna ziua!
Am o problema. Am o retea de cartier. Am facut-o impreuna cu sotul meu acum 5 ani de care intre tmp am divortat. M-am inteles cu fratele meu sa ma ajute cu firma, el ocupandu-se in continuare de retea, eu intre timp recasatorindu-ma, mutandu-ma la sot si facand un copil nu am mai avut timp de firma,punandu-l pe fratele meu administrator.Acum am aflat ca si-a facut firma in acelasi apartament, nu stiu daca se poate asa ceva,cu acelasi profil si a trecut toti clientii pe firma lui. Am vorbit cu el si i-am spus ca ii las lui jumatate din retea dar sa imi lase si mie jumatate din clienti.nu a fost de acord motivand ca el a muncit pt aceasta retea si ca eu nu am facut nimic. actele de la firma mea nu vrea sa mi le mai dea spunand ca nu stie unde sunt. VA ROG MULT SA MA AJUTATI CU UN SFAT. ce pot sa fac? sa-l dau in judecata? cu vorba buna nu se poate face treaba. multumesc mult pt orice parere
cel intai, adresati-va registrului Comertului si solicitati informatii cu privire la asociati, administratori, sediul social, puncte de lucru, obiect de activitate, pentru ambele firme.
vedeti exact ce calitate are fratele dvs. in firma nou-creata, oficial.
Dupa ce veti avea aceste informatii preliminare, veti reveni pe forum si va vom spune ce aveti de facut, dar puteti fi sigura ca legea il sanctioneaza pentru efectuarea aceluiasi fapt de comert in doua firme, fara sa aiba acceptul dvs., in calitate de asociat. Nu numai ca va va inapoi toti clientii, dar va plati si daunele suportate de firma dvs. prin deturnarea clientelei catre firma lui.
Am revenit cu informatiile. El este singurul asociat in firma lui si administrator.Sediul il are in acelasi apartament cu firma mea.Problema este ca a vandut reteaua mai departe.A facut un contract intre firma lui si a mea de vanzare a retelei semnand in locul meu si al asociatului meu pe o suma modica, el luand pe retea de 10 ori mai mult. In plus mi-a lasat o lipsa in gestiune de cateva sute de milioane. Ma ameninta ca daca il dau in judecata spune ca suma lipsa i-a folosit platind zilieri, si ii aduce sa spuna ca eu i-am angajat, si ca mi-a dat banii mie,aducand martori in privinta asta.Ma mai ameninta ca ma da in judecata ca nu l-am lasat sa renunte la a mai fi administrator(chiar daca nu m-a anuntat de intentie).Ce risca daca nu imi dau banii si se ajunge la judecata?Dar eu risc ceva daca spune ca a facut totul cu acordul meu?(asta fiind minciuna)multumesc
In legatura cu semnarea actului de vanzare a societatii potrivit art. 288 alin 1, art. 290 si 291 din Codul penal:
art.288 alin 1 c.pen:falsificarea unui inscris oficial prin contrafacerea scrieri ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod ,de natura sa produca consecinte juridice ,se pedepseste cu inchisoare de le 3 luni la 3 ani.;(falsul material in inscrisuri oficiale(;art290 alin 1 c.pen:falsificarea unui inscris sib semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art 288, daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire ,in vederea producerii de consecinte juridice ,se pedepseste cu inchisoare de le 3 luni la 2 ani sau cu amenda-art 291c.pen:folosirea unui inscris oficial sau sub semnatura privada ,cunoscand ca este fals ,in vederea producerii unei consecinte juridice ,se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial si cu 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.
In legatura cu martori, culegeti toate documentele cu care puteti sa dovediti fapta de marturie mincinoasa. Poate matrorii se vor da inapoi de faptul de a minti.
Faptul ca nu ati lasat sa renunte: ar trebui sa existe o cerere de demisie scrisa de el.
Tot ceea ce spune in fata instantei trebuie sa dovedeasca, fara dovezi nu are nici o sansa.
Pedeapsa pentru fals
ganj
buna,as avea si eu o intrebare...
imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa????
in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura
elnyy
Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la o banca fara stirea mea, iar pentru a i se acorda acel imprumut avea nevoie de aprobarea si semnatura mea. Prin ... (vezi toată discuția)