avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Invaliditate si handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Invaliditate si handicap

in 2002 am fost operata de melanom malign in ochi in2004 am fost depistata cu o tumoare intracraniana meningiom petroclival cu nevralgie de trigemen,in2006am fost operata de neoplasm de col uterin.pe linga toate sufar de cardiopatie ischemica angor de efort colesterol marit hepatita toxica depresie severa cu tentative de suicid.ambeneficiat de pensie de handicap accentuat pina in2008.in2010mi s-a taiat gradul desi am fost radiata cu raze gammaknife la cap in2009la sp.bagdazar.vreau sa stiu de ce in2008mi-a taiat din grad si in2o10. are vreo legatura pensia de handicap cu cea de invaliditate'.am pensie de boala gradul1.va multumesc din suflet.valys.
Cel mai recent răspuns: stoianvaly , utilizator 18:41, 5 Aprilie 2011
stoianvaly a scris:
are vreo legatura pensia de handicap cu cea de invaliditate'

Nu, nu exista nicio legatura intre indemnizatia pentru handicap si pensia de invaliditate (sunt reglementate prin legi distincte iar incadrarea in grad de handicap si in grad de invaliditate este facuta de comisii medicale distincte).

Daca beneficiati de pensie de invaliditate gradul I, inseamna ca nu s-a modificat nimic aici, ci la incadrarea in grad de handicap.

stoianvaly a scris:
vreau sa stiu de ce in2008mi-a taiat din grad si in2o10.

La intrebarea aceasta nu va poate raspunde nimeni pe un Forum. Teoretic rezulta din documentul emis de comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, pe care aveati posibilitatea sa-l contestati.
va multumesc din suflet. am pierdut recunosc nu stiam unde sa ma interesez.sint incepatoare la calculator si mi-a fost greu sa va gasesc.mii de multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala erika44 erika44 Am 46 de ani si sufar de cardiopatie ischemica ,angina pectorala de efort ,insuficienta venoasa si hta si de coxartroza la ambele picioare .Am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap Mathushalem Mathushalem Va rog sa ma lamuriti, in masura in care acest subiect va este cunoscut, daca o persoana de 26 de ani care sufera de cancer al sanului, operat prima oara in ... (vezi toată discuția)
Pensie de handicap mihaela_coste mihaela_coste buna ziua daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva. tatal meu sufera de tumoare maligna a hipofaringelui( carcinom scumaos moderat diferentiat al ... (vezi toată discuția)