avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovita, injurata, amenintata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovita, injurata, amenintata

buna.am sa scriu scurt ca am vazut ca asa se practica pe aici.am fost lovita injurata si amenintata de catre un individ pe care il cunosc in fata usii lui pe scara de bloc.am depus plangere la Politie, investigatiile medicale si am fost si la IML, sunt in asteptarea rezultatelor care ies in 20 de zile.am ramas cu cateva vanatai si dureri insa nu am necesitat spitalizare.m-a amenintat si mi-e cam teama sa ies din casa pt ca stie unde stau, mentionez ca stau singura si agresorul este prietenul iubitului meu, pe care evident in urma acestui incident l-am parasit pentru ca era de fata si nu a intervenit.cum procedez mai departe?as vrea sa mi se plateasca daune si voi intenta un proces penal.as vrea sa fie pedepsit sa invete sa nu mai dea intr-o femeie(40 kg, 165 cm).el are cam 80-90 kg si 185-190 cm
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:19, 5 Aprilie 2011
treb sa asteptati sol procurorului ;daca nu va convine o puteti ataca;in procesul penal va puteti constitui parte civila
politia va face cercetari si va inainta dosarul la parchet care va da o solutie care probabil ca va fi trimiterea in judecata pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente . in timpul judecatii o sa cereti sa daune.
daca tot va mai ameninta mai depuneti o plangere la politie.
Evitati intalnirile cu individul iar daca intamplator el va mai ameninta sau va agreseaza nu ezitati sa anuntati politia. Eventual sfatul meu e sa chemati o ruda sau pe cineva de incredere sa stea cu dumneavoastra cel putin o perioada pana se clarifica situatia.
Totusi, daca se mai repeta astfel de incidente puteti sa consultati un avocat pentru a face demersuri pentru urgentarea dosarului
deci timpul rezolva tot..:)din fericire am gasit o prietena sa stea cu mine un timp, dar nu cred ca ma poate ajuta prea mult.astept solutionarea sa vedem ce se intampla.vroiam sa intreb si daca ar fi bine sa depun o plangere impotriva fostului iubit, care m-a chemat acolo si apoi nu a intervenit?mentionez si ca anul trecut in vara un alt prieten de-al lui m-a lovit de fata cu el, nu am depus plangere impotriva lui de fata sa nu ma despart de el.acum nu imi mai pasa, vreau doar sa ii invat minte sa nu mai dea in femei.prin urmare fostul poate fi acuzat de ceva?dar prietenul lui de asta vara care m-a lovit si nu am depus atunci nimic?se considera recidiva?poate fi impotriva mea aceasta acuzatie?
Culpa fostului dvs prieten(deja) este doar morala,el neparticipand la agresiune.
Plangerea penala pe care ati formulat-o trebuie dovedita si cu alte probe(in afara certificatului medico-legal),cu acte,martori,alte probatorii acceptate de lege.
Ar fi bine sa existe martori care sa ateste cele intamplate sau care sa va fi vazut ,macar imediat dupa agresiune

Alte discuții în legătură

Am fost lovit si as dori niste informatii Mihaismk Mihaismk Buna seara , situatia s-a intamplat astfel : Eu cu niste prieteni am trecut pe langa niste garaje , si ne-a venit sa facem treaba mica si ne-am pus acolo sa ... (vezi toată discuția)
Sfat dosar penal Alecuionut Alecuionut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, Intr-o dimineata cand am venit de la serviciu in urma unor discutii contradictorii cu un vecin, am ... (vezi toată discuția)
Am o fost citat ca martor utilizatorxyz utilizatorxyz Buna ziua , am fost citat ca martor la o incaierare ,sunt prieten si cu victima si cu agresorul ,dar nu vreau sa dau declaratie sau sa fac marturie mincinoasa ... (vezi toată discuția)