avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am pierdut indemnizatia pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am pierdut indemnizatia pentru CCC?

buna ziua,
Am o nelamurire foarte mare in legatura cu alegerea timpului petrecut acasa cu cel mic,daca sa fie un an sau doi.Din cate am inteles eu mamicile care aleg un an sunt protejate pe perioada acestui timp de a nu pierde indemnizatia de crestere a copilului in cazul inchiderii firmei,si in plus primeste un stimulent in valoare de 500 ron pt intoarcerea le munca inaintea terminarii celor 12 luni,iar daca alege varianta cu doi ani pierde acel stimulent,dar este si in pericol de a pierde indemnizatia de crestere daca firma se inchide...Ca sa inteleg ,in cazul meu eu lucrand la un cazino cu un viitor incert di pt luna urmatoare ,daca aleg varianta cu doi ani ,iar la 5 luni de la nastere firma se inchide pierd si eu acei bani si sunt abligata sa imi caut de lucru in alta parte??sau sunt protejata cel putin un an????

Rog foarte mult cine stie sa imi raspunda ,sa faca acest lucru deoarece conteaza enorm pt mine care varianta sa aleg si probabil sa ajut si eu la randul meu alte mamici..
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:08, 1 Aprilie 2011
1. Fiecare interpreteaza legea cum ii convine lui sau in functie de interesul pe care il are fata de interlocutor.
2. Nu este adevarat nimic din ce ati postat aici. Cine v-a spus asa ceva ori este necunoscator ori rau intentionat.
3. - Daca alegeti varianta cu pana implineste copilul 1 an, indemnizatia pentru CCC va fi de minimum 600 lei si maximum 3400 lei.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul un an veti primi un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana ce copilul implineste 2 ani. Acesti bani ii primiti si daca veti lucra la alt angajator, nu musai la cel de unde ati intrat in CCC.
4. Daca alegeti varianta cu pana implineste copilul 2 ani, indemnizatia pentru CCC va fi de minimum 600 lei si maximumum 1200 lei.
5. Indiferent ce varianta alegeti nu are legatura cu situatia angajatorului. Acesta se poate desfiinta fara sa aveti dvs. de suferit.
6. Ar fi bine daca ati citi OUG 111/2010 si Normele de aplicare, sa va informati, sa nu va mai lasati influentata de zvonuri.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc mult pt lamurire si pt timpul acordat.Ar trebui sa inteleg ca pe parcursul celor 2 ani sa stau linistita pentru ca oricare ar fi viitorul firmei, pe mine cel putin nu ma va afecta si nu voi pierde indemizatia.

Va multumesc inca o data si va doresc o zi cat ma buna.
Pana ce copilul implineste 2 ani nu veti pierde indemnizatia pentru CCC indiferent ce se intampla cu firma unde ati lucrat inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal andreeamarissa andreeamarissa buna, as avea cateva intrebari,poate cineva stie sa imi raspunda.Sunt in concediu de risc maternal din data de 20 februarie,si m-ar interesa cum se face ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mihaelastefan mihaelastefan Sotul este Subofiter. Poate obtine indemnizatie de crestere copil pe o perioada de 2 ani , ???????? 85% din salariu pe 1 AN sau pe 2 ani? ... (vezi toată discuția)