avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cer ajutor pentru a-mi construi casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cer ajutor pentru a-mi construi casa

Buna ziua! Am un teren de 370 mp, pe care se afla o casa veche din vaiuga, cu o suprafata utile de 50 mp. casa apare in cf. Anul trecut ea s-a autodemolat fiind f veche. In acte casa inca figureaza, dar fizic nu mai exista. Noi am dori sa ne facem casa , dar din cate am intele avem nevoie pt inceput de autorizatie de demolare si apoi de cosntructie. Avand in vedere ca fs este de 11 m, daca fac autodemolarea , casa se radiaza si eu mai pot construii pe un deren cu un asemenea front stradal.??/ Nu pot sa fac o reconsolidare a vechii case?? precizez ca cei de la primarie au luat la cunostinata ca vechea casa s-a autodemolat.
Va rog mult daca poate sa ma ajute cineva!
Cel mai recent răspuns: F-X1 , utilizator 09:48, 12 Aprilie 2011
frontul stradal este suficient, minimul este de 8 m. Trebuie sa intocmiti o documentatie pentru obtinerea autorizatiei de demolare, intrucat in legislatia actuala (in vigoare si anul trecut cand s-a demolat casa) nu mai exista prevederea care dadea dreptul radierii casei prin autodemolare.
Ar trebui sa discutati cu cei de la primarie sa obtineti un certificat de radiere constructie, dar trebuie sa dati o declaratie ca respectiva constructie s-a demolat inainte de anul 2000. In acest caz nu mai este nevoie de documentatie. Este o eludare a legii, insa se poate obtine cu putin ajutor din partea Primariei :"> .
Daca vreti sa fiti in regula puteti face si documentatia de demolare, nu costa mult, iar autorizatia costa foarte putin.
Acestea sunt cele doua variante pe care le puteti urma. Totul depinde de cum va intelegeti cu cei de la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconsolidare casa Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Casa veche cazuta alinasibogdan alinasibogdan Buna ziua.Am un teren cu o casa veche pe el, care este cazuta.as vrea sa stiu daca se poate face constatarea casei respective fara o autorizatie de demolare( ... (vezi toată discuția)
Invitatie disciplina in constructie fedeles fedeles Buna ziua am si eu o problema legatura de o casa care am cumparat-o cu credit ipotecar anul trecut,situatia sta in felul urmator in spatele casei mai exista o ... (vezi toată discuția)