avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gravida controlata de catre medicul de medicina legala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gravida controlata de catre medicul de medicina legala?

Buna ziua. Sunt in concediu medical pentru sarcina cu risc de avort .Cei de la firma unde sunt angajata m-au anuntat ca va trebui sa fiu controlata de catre medicul de medicina muncii sa le demonstrez ca nu este o afectiune inchipuita. E normal? Trebuie sa ma prezint cu dosarul si analizele de la medicul specialist - ginecolog si acel medic va trebui sa le studieze..sau cum se procedeaza? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
pydy03, utilizator
Cel mai recent răspuns: pydy03 , utilizator 13:56, 1 Aprilie 2011
cei de la firma probabil au o problema de alta natura, si dau dovada de neomenie.in cazul acesta puteti sa le demonstrati cu o adeverinta din partea medicului ginecolog la care mergeti deobicei.nu este prevazut nici unde in lege asa o "nelegiuire"...e absurd.
Da,e drept ca nu le-a picat bine faptul ca sunt insarcinata si mai ales am si probleme cu aceasta sarcina.Ma gandesc ca medicul de la medicina muncii nu este obstretic - ginecolog sa isi poata spune parerea daca sunt apta sau nu de munca. Sau poate?
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
pydy03, utilizator
Buna ziua, cred ca este vorba de medicul de medicina muncii, cu care angajatorul are contract.
Conform OG96/06 , se presupune ca dvs. ati anuntat angajatorul in scris, atasand dovada de la medicul specialist de starea dvs.
Angajatorul, impreuna cu med de med muncii, fac o evaluare a locului si conditiilor de munca si stabilesc niste masuri ptr. evitarea pericolului de a pierde sarcina. Totodata anunta in scris ITM-ul ca are o angajata insarcinata si ce masuri a luat.
Probabil este nemultumit de periada lunga a conc. de boala. Daca ati respectat OG96, nu are dreptul sa va dea afara, sau sa va faca sicane, mai ales ca aveti o sarcina cu probleme. Legea va apara, studiati legislatia si puteti sa-l reclamati la ITM, sau sa-l dati in judecata.
Medicina legala nu are ce cauta in acest caz, cred eu.
Multa sanatate!
Probabil sa fii spus medicul de medicina muncii .m-a anuntat telefonic si e posibil sa fii inteles eu gresit. Am procedat corect, am instiintat firma de faptul ca sunt insarcina si am prezentat o adeverinta de la medicul ginecolog. Insa am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau/ Am solicitat o adeverinta necesara eliberarii concediului medical - pe care am primit-o dupa multe discutii. Am primit initial un concediu de 7 zile de la medicaul de familie, dupa care a fost prelungit de catre cel specialist . Sa inteleg ca daca acel medic considera ca eu ar trebui sa vin la munca nu se va tine cont de parerea medicului care se ocupa de mine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de la medicina muncii Davidescu Nicoleta Davidescu Nicoleta Buna Ziua!Doctorul ginecolog mia dat risc maternal deoarece am avut 2 internari cu eminenta de avort si probleme cu rinchii si mia recomandat repaus total fara ... (vezi toată discuția)
Concediu medical în caz de sarcină Dragos248 Dragos248 Am acumulat 90 de zile de concediu medical pe diverse cauze medicale, in cazul unei sarcini pot beneficia de concediu medical in cazul acumulării celor 90 de ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ixulescu90 Ixulescu90 Bună ziua! Sunt însărcinată în săptămâna a 12-a, iar în urma unor probleme medicale, medicul specialist a constatat că prezint amenințare de ... (vezi toată discuția)