Lucrez intr-o corporatie f.cunoscuta in Romania, intr-o pozitie de Vanzari/negocieri contracte.
Desi am un comportament exemplar la munca, fara nicio avertizare/problema in 3 ani de zile, angajatorul mi-a comunicat ca doreste sa incheiem colaborarea pe motiv ca nu e multumit de munca mea.
La capitolul tehnicalitati, corporatia sufera : nu exista fisa post, nu exista metode de evaluare etc.
Detin dovezi despre activitati ilegale extinse in sume f.mari( evaziune, contracte fictive etc emailuri top management). Bun subiect de TV/extins reputatie avocat.
Am citit + inteles Codul Muncii, vechi+nou si caut reprezentare pt. o negociere dura de compensatii sau actiune in instanta.
CV - experienta + capacitatea de a inspaimanta adversarul si de a-l face sa planga sunt f.importante.
Scurta intrebare : Ce putem face cu dovezile de activitati ilegale ? Putem trimite Fiscul peste ei ? Statul Roman poate fi sesizat, care e procedure pt. urmari penale pentru oamenii implicati in corporatie ?
Pana va raspunde un avocat in dreptul muncii eu as vrea sa va intreb: daca nu se renunta la colaborarea cu dvs. ati mai fi denuntat aceste ilegalitati din firma in care lucrati? Mi se para ca suna a santaj si s-ar putea intoarce impotriva dvs.