avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce spuneti de asta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce spuneti de asta

Un proprietar cere stornarea fondului de reparatii de urgenta decis de comitet pe motiv de tronsoane si condominium
linkul de jos este cererea


[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
enisal, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:32, 15 Iunie 2008
lasati linkul, puneti intrebarea...
are dreptate?
Reparaţiile ar fi aprobate prin hotărâre a adunării generale a proprietarilor, caz în care trebuia să se stabilească şi modul de împărţire a acestora - pe tronson sau pe condominiu.
În cazul în care asociaţia - un singur condominiu are în componenţă mai multe tronsoane, p.u.c. se va stabili pe condominiu şi nu pe tronson.
Astfel, dacă p.u.c. ale proprietarilor de pe o scară, înscrise în cf, sunt stabilite pe tronson şi nu pe bloc, atunci petentul are dreptate, dacă proprietatea comună a condominiului se referă la întregul bloc ce are mai multe tronsoane, atunci petentul nu are dreptate, cheltuielile cu reparaţiile fiind stabilite corect. ;)
Cora multumesc pt ajutor. Uite mai multe detalii
Nu avem cartea tehnica sau funciara a blocului.
Nu stiu ce scrie in actele individuale ale apartamentului dar nu cred ca are importanta.
Asociatia este alcatuita dintr-un bloc cu 5 scari. Chiar daca ele pot fi impartite in tronsoane nu cred ca este relevant cat timp tronsoanele nu vor se se separe in asociatii separate.

Ma gandesc ca definitia de la art.3 punctul a

"Poate fi definit condominiu si un tronson cu una sau mai multe scari, din cadrul cladirii de locuit, în conditiile în care se poate delimita proprietatea comuna;"

Se aplica in cazul celor care doresc sa isi fac o asociatie separata si nu are legatura cu bugetul asociatiei. Chiar daca asociatia este alcatuita din mai multe tronsoane cheltuielile se impart la toti membrii sau cum decide adunarea generala eventual.

Cred ca intelege gresit condominium ca find egal cu tronson. Mai degraba condominium inseamna asociatie de proprietari.
Corect! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune de la vecinul care si-a reparat singur acoperisul ariana03 ariana03 Buna ziua, in decursul anului trecut, vecinul de la etajul 4 a luat hotararea de a repara acoperisul, fara sa consulte toti vecinii de pe tronson, fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Presedintele si administratorul asociatiei vulturul -zarnesti, ... profesoara10 profesoara10 Presedintele si administratorul asociatiei Vulturul -Zarnesti, jud. Brasov au decedat.Fiica fostului administrator si cenzorul au influentat membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)