avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Violarea spatiului personal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Violarea spatiului personal

O paresoana care se apropie mai mult de 40 cm de cealalta fara acordul ei,incalca distanta intima si-i violeaza spatiul intim.Doresc sa cunosc numarul de lege,articol,.....Multumesc.
Cred ca trebuie sa reganditi formularea intrebarii si sa o exprimati mai clar. In acest moment, de exemplu, majoritatea oamenilor sunt la distanta mai mare de 40 cm de dvs., deci nu va violeaza spatiul intim.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu exista o astfel de reglementare.

Totusi, fiecare om are teritoriul sau personal care cuprinde suprafata din jurul posesiunilor sale, ca de pilda, casa proprie împrejmuita de gard, interiorul masinii sale, dormitorul sau ori scaunul personal, precum si un anumit spatiu aerian în jurul trupului sau.
Omul îsi are propria sa "bula de aer", pe care o duce cu sine si a carei marime depinde de densitatea populatiei din locul unde locuieste. Aceasta bula de aer poate fi impartita in 4 distante zonale distincte, astfel:
1. Zona intima - între 15 si 46 cm, in care este permisa numai patrunderea celor apropiati emotional. Cei care provin din mediul rural "pretind" o zona intima cu intindere ceva mai mare decat cei din mediul urban (circa 100 cm).
2. Zona personala - între 46 cm si 1, 22 m, aceasta fiind distanta pe care o pastram fata de altii la intalniri, ceremonii.
3. Zona sociala - între 1, 22 m si 3, 60 m, este cea pe care o pastram fata de necunoscuti, meseriasii care ne repara casa, vanzatori, in general fata de cei pe care nu-i cunoastem prea bine.
4. Zona publica - peste 3, 60 m, aceasta fiind distanta corespunzatoare pe care o pastram atunci cand ne adresam unui grup mare de oameni.

Sper sa fiti multumit de informatiile primite, pe care vi le-am pus la dispozitie intuindu-va dorinta de a fi relaxante si pe tema lansata, necolorate de prevederi legale, pentru ca in acest domeniu ele nu exista.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
Spatiul vital este o sfera invizibila purtata de un individ si care se intinde pe o raza de aproximativ un metru in jurul corpului sau . Se afirma ca spatiul vital are forma de para, fiind de peste un metru in fata si putin sub un metru in spate si lateral. Aceasta deoarece oamenii sunt mai sensibili cand vine vorba despre partea din fata, acolo unde sunt terminatiile nervoase. De aceea, de regula, le intoarcem spatele persoanelor care nu ne plac. Distanta intima reprezinta zona de interactiune, care se intinde de la contactul tactil pana la aproximativ 50 de cm distanta de corp, fiind rezervata celor apropiati (sot, sotie, copii, prietenilor celor mai apropiati) . Zona care se intinde de la 50 cm la 1,2 metri de corp reprezinta distanta personala, deoarece in cadrul acestei bule de aer au loc interactiunile dintre indivizi. Spatiul de consultanta social reprezinta zona care se intinde incepand de la 1,2 m pana la 2 metri de corp, iar distanta publica incepe dincolo de 2 m de corp. Zona sociala reflecta distanta pe care oamenii o pastreaza fata de necunoscuti. Oamenii tolereaza cu greu patrunderea strainilor in spatiul lor personal si social, iar studiile au arata ca intrarea in spatiul intim determina modificari fiziologice si psihice.DECI NU AVEM NEVOIE DE O RULETA!!!!!
D-nul AREL,exista: Cartea drepturilor fundamentale a Uniunii Europene la punctul I este prezentat dreptul la demnitate cu urmatorul continut: art. 1 - Demnitatea umana, art. 3 - Dreptul la integritate al persoanei. Aceasta inseamna ca dreptul la demnitate presupune inclusiv respectarea spatiului vital, deoarece atingerile de orice natura, inhalararea mirosurilor altora generate de invadarea spatiului intim aduc, in mod evident, un prejudiciu deminitatii umane. Mai mult decat atat, printre alte drepturi fundamentale ale omului se regaseste si cel referitor la protectia sanatatii, iar nerespectarea dreptului la distanta intima personala conduce inevitabil la cresterea riscului imbolnavirii oamenilor.DAR NOI ROMANII SUNTEM MEREU DEPASITI DE CIVILIZATIA EUROPEANA!!!!

Alte discuții în legătură

Contructie casa - distanta cu gardul vecinului de 194cm ferdis ferdis Pe scurt, construiesc o casa si distanta intre fereastra (perete in zona ferestrei) si gardul vecinului este de 194 cm. Gardul este de tip plasa. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Violare intimitate in spatiul locativ intre vecini victor1906 victor1906 Buna ziua. Am o problema sociala cu vecinul meu prin faptul ca geamul de la locuinta lui are vedere in curtea si gospodaria mea si datorita acestui fapt el ... (vezi toată discuția)
Fereastra cu vedere in curte gogutu85 gogutu85 Buna ziua, cum se procedeaza legal in situatia in care vecinii mei au facut o constructie cu etaj si mansarda care are o fereastra cu vedere al mine in curte, ... (vezi toată discuția)