avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contructie casa - distanta cu gardul vecinului de 194cm
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contructie casa - distanta cu gardul vecinului de 194cm

Pe scurt, construiesc o casa si distanta intre fereastra (perete in zona ferestrei) si gardul vecinului este de 194 cm. Gardul este de tip plasa. Am inteles ca distanta minima este de 2m, dar nu stiu sigur daca 2m de la fereastra in gard sau de la peretele din zona ferestrei. Oricum, m-am gandit sa contruiesc un gard netransparent (impreuna cu vecinul) de aproximativ 2m inaltime. In momentul in care ar exista un gard netransparent (bca) intre noi, mai este obligatorie distanta minima de 2m in zona ferestrei ?
Cel mai recent răspuns: ferdis , utilizator 17:25, 25 Februarie 2016
Buna seara,
Art. 615 C.Civ.
Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.
(3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.

Dar, daca vecinul va da o aprobare scrisa in fata notarului nu-i problema.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la fereastra facuta inspre curtea vecinului. Balan vali Balan vali Sora mea are o fereastra facuta inspre curtea vecinului. Tin sa precizez ca atunci cand a fost facuta fereastra era o trecatoare (ulita) apoi vecinul sa extins ... (vezi toată discuția)
Geam la casã la 4metri de la gard Misu68 Misu68 Bunã. Am voie sä pun geam la casa mea în partea lateralã , dacã gardul vecinului este la 4 metri distantá de casa mea ??? (vezi toată discuția)
Geam spre curtea mea sorana katona sorana katona Vecinul care si-a construit casa lipita de gard, cladirea lui cu un etaj e chiar gardul are voie sa faca geam inspre noi, dimensiuni? (vezi toată discuția)