avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fereastra cu vedere in curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fereastra cu vedere in curte

Buna ziua,
cum se procedeaza legal in situatia in care vecinii mei au facut o constructie cu etaj si mansarda care are o fereastra cu vedere al mine in curte, imi incalca dreptul la intimitate si chiar daca am discutat cu ei si au promis ca fereastra sa fie opaca si cu deschidere pe verticala - fereastra a fost montata si este cat se poate de normala geamul nu este mat, iar deschiderea este ca la orice fereastra?
Ce pot face ca sa nu aiba nici o sansa sa stea ca al televizor?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:21, 5 August 2014
Daca este 2 m intre fereastra si gard nu aveti ce le face.
Buna seara
este un articol 616 din codul de procedura in care se precizeaza ca nu are drept de vedere in fondul invecinat! Acest articol nu ma indreptateste sa i cer sa aiba un ceam sablat cu deschidere verticala?
Sau nu interpretez eu corect?
Multumesc
Noul Cod Civil:
Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
Art. 615. – (1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin, şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.
(3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.
multumesc, dejamagitor, nu avem nici undrept la intimitate in propria curte, sau mai bine zis curtea nu este proprietate personala, este liber la vizionare de toti...!
Ridicati un zid acolo sau puneti un panou de baschet pe care apoi le umpleti cu iedera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu - ferestre de vedere si de aerisire filipanamaria filipanamaria buna ziua,as dori sa stiu daca legea imi permite sa am geamurile de la dormitoarele de sus cu vedere inspre curtea vecinului??dar gemuletele mici de la baile ... (vezi toată discuția)
Deschidere către vecinatate Lucian44 Lucian44 Buna ziua. Este permisă vreo deschidere in peretele casei vecinului, perete limita de proprietate, care da către proprietatea mea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Limita casa fata de vecin laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa cu ferestre catre vecin.La ce distanta o pot construi?Pe acea parte vecinul meu are deja casa facuta la distanta de 1m fata de ... (vezi toată discuția)