avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o camera fara geam si as dori sa pun unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o camera fara geam si as dori sa pun unul ...

Buna. O intrebare.
Am o camera fara geam si as dori sa pun unul strict pr aerisire. Lung pe orizontala, cam la inaltimea celor ce se pun in baie sau mai sus.
Probl e ca casa e pe linia dintre mine si terenul vecinului, deci da direct la el in curte, nu avem nicio distanta, niciun gard, nimic.
Momentan e terenul gol, omul ma lasa sa fac, (nu stiu daca e cazul de notar, poate e irelevant daca vinde) dar daca cumva vinde poate sa ma oblige sa il zidesc, sau doar sa il acopar cu o placa? (am mai vazut asta la alti vecini - macar intra aerul)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:56, 18 Octombrie 2024
Art. 615: Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
(1)Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri intre fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
(2)Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.
(3)Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.
Art. 616: Fereastra de lumină
Dispoziţiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-şi deschide, fără limită de distanţă, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat.
multumesc. asta am citit si eu.
ultimul punct ma induce in eroare
Dacă fereastra este la înălțime, de dimensiuni mici și eventual cu geam opac ar tb să fiti ok.
Scoateți autorizație de construire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam spre curtea mea sorana katona sorana katona Vecinul care si-a construit casa lipita de gard, cladirea lui cu un etaj e chiar gardul are voie sa faca geam inspre noi, dimensiuni? (vezi toată discuția)
Anii 70. o persoana importanta (persoana a) isi face o casa. ... paulica_67 paulica_67 Anii 70. O persoana importanta (persoana A) isi face o casa. Fata de vecinul B isi pune casa la 80-90 cm fata de hotar dar cu o fereastra(cea de la bucatarie) ... (vezi toată discuția)
Fereastra catre terenul vecinului tankolevente tankolevente Buna ziua,am o intrebare clasica despre fereastra catre terenul vecinului. Doresc sa montez un geam catre terenul vecinului,mentionez ca nu am nicio alta ... (vezi toată discuția)