avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... se poate transforma o asociatie in fundatie?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

se poate transforma o asociatie in fundatie?

Va rog sa-mi raspundeti daca se poate transforma o asociatie in fundatie? Trebuie doar modificat statutul si actul constitutiv?
Sau trebui mai intai dizolvata asociatia si infiintata o fundatie cu acelasi nume?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 1 Aprilie 2011
Cred ca mai bine mergeti pe varianta dizolvarii asociatiei si apoi sa infiintati fundatia cu acelasi nume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cd si primirea de noi membri. PetruD PetruD Buna ziua Va rog sa ma lamuriti daca : 1- primirea unor noi membri intr-o asociatie infiintata conf OG 26/2000 trebuie consemnata prin act aditional la ... (vezi toată discuția)
Fundație cinzia cinzia Bună seara. Mă poate lămuri cineva dacă există posibilitatea ca dintr-un ONG să se poată transforma asociația respectivă într-o fundație? Dacă da, ... (vezi toată discuția)
Asociatie infiintata in baza legii 21/1924 ContSters79137 ContSters79137 Asociatia in cauza a fost infiintata in 1999, in baza legii 21/1924, deci cea de dinainte de aprobarea OG 26/2000. Actul de constituire - Statut, ca doar atat ... (vezi toată discuția)