avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare decizie desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare decizie desfiintare post

Buna ziua!

Ma numesc T.N. si am fost angajat. in functia de Manager Zonal de Vanzari (COR 121018) la S.C. Q. S.A. in data de 02.07.2010. La data de 27.08.2010 angajatorul ia decizia de desfiintare a postului cf. Legii nr.53/2003 (Codul Muncii), contractul meu de munca incetind la data de 28.09.2010(dupa o luna de preaviz) in conf. cu art. 65 al. I al aceleiasi legi.
Mi s-a comunicat decizia,pe care am contestat-o la Tribunalul Bucuresti Sectia 8 Conflicte de Munca. Angajatoru a depus la dosar in sprijinul deciziei sale o intimpinare in care solicita instantei sa dispuna respingerea cererii mele, ca netemeinica si nelegala ce cuprindea urmatoarele:
-organigrama anterioara concedierii valabila de la data de 09.08.2010( ce cuprindea 17 posturi in deparamentul vanzari apa minerala intre care 3 manageri zonali, printre care si eu)
-organigrama ulterioara concedierii valabila de la data de 28.09.2010(ce cuprindea 16 posturi in departamentul vanzari apa minerala- identical cu cea veche, dar fara postul meu)
-noua organigrama valabila de la data de 15.02.2011(ce cuprinde 17 posturi in department, identica cu cea de la data de 09.08.2010 cu deosebirea ca in loc cei 3 manageri zonali, acum sunt 2 agenti de vanzari+1 mercantizor)
-raportul directorului general privind analiza situatiei financiare pe primele 6 luni ale anului 2010 si pina la zi si propuneri pentru cresterea rentabilizarii economice( e destul de stufos si cu multe tabele contabile, dar spicuiesc doar ce cred ca este interesant si la obiectul problemei: “rezultatele financiare pe ansamblu societatii pe primele 6 luni din anul 2010 sunt positive 348.839 ron” , “costurile activitatii departamentului de vanzari apa minerala au fost sustinute din alte activitati economicedesfasurate de societate care sunt profitabile”, “propunere: reducerea cheltuielilor prind reorganizarea departamentului, respective prin reducerea numarului de posture din organigrama cu 1(unu) post, adica prin desfiintarea unui post de manager zonal”

L-a data de 29.03.2011 Tribunalul a acceptat pe fond contestatia mea, dispunind ca angajatorul sa imi achite despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelate drepturi de care as fi beneficiat daca as fi continuat sa fiu angajat. Mentionez ca nu am cerut reangajarea. Cu drept de recurs, ce urmeaza probabil sa fie facut de angajator

Intrebarile mele:
1.ce ar mai putea sa faca angajatorul, sau ce probe sa mai aduca in sustinerea sa, pentru ca la recurs sa ii fie acordata lui dreptatea?
2.avand in vedere ca salariul meu brut era de 4990ron, ce suma ar trebui sa primesc? (se da valoare bruta? Se da valoare neta? Cine achita impozitul? Se mai achita cotizatiile la pensii si la sanatate?)
3.ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia banilor?

In asteptarea unor raspunsuri pertinente, va multumesc anticipat!
Cu stima T.N.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 1 Aprilie 2011
1. In recurs, nu sunt acceptate probe noi, cu exceptia inscrisurilor ... angajatorul trebuie sa dovedeasca in recurs ca hotararea primei instante este netemeinica si nelegala.

2. Se acorda salariul brut din care se vor opri contributiile catre stat.

3. Pentru a intra in posesia banilor aveti la dispozitie doua variante :
- fie puneti in executare hotararea data de Tribunal, sub riscul intoarcerii executarii daca in recurs angajatorul castiga.

- fie asteptati solutionarea recursului si apoi puneti in executare hotararea.
1 deci sa inteleg ca in proportie de 99.99% aceastaa decizie nu mai poate fi intoarsa?
2.impozitul inteleg dar chiar si sanatate, si pensii, si somaj? pe aceasta perioada eu nu am avut statutul de salariat
3.o sa astept hotarirea definitiva
clementteofil a scris:

1 deci sa inteleg ca in proportie de 99.99% aceastaa decizie nu mai poate fi intoarsa?
2.impozitul inteleg dar chiar si sanatate, si pensii, si somaj? pe aceasta perioada eu nu am avut statutul de salariat
3.o sa astept hotarirea definitiva

1. Depinde de judecatorii instantei de recurs ce se va decide in recurs.
2. Daca nu ati cerut reintegrarea, decizia de concediere a fost anulata, atunci cum veti face incetarea c.i.m. ? .....

Dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi atunci situatia este simpla ... În cazul în care salariatul nu solicită repunerea în situaţia anterioară emiterii actului de concediere, contractul individual de muncă va înceta de drept la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

clementteofil a scris:

Da, se platesc aceste contributii intrucat anulandu-se decizia de concediere dvs redeveniti salariat .. iar drepturile sunt acordate de la data incetarii c.i.m. si pana la data stabilita prin hotararea judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit decizie de concediere, mi s-a înaintat ... liveomars liveomars Buna ziua, Am primit decizie de concediere, mi s-a înaintat o lista cu posturile vacante, in cazul in care sunt mai mulți angajați pe același post, se da ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post andreea.cobianu andreea.cobianu Care este procedura de desfiintare a unui post in situatia in care acesta a ramas vacant ca urmare a concedierii disciplinare a salariatului? Am concediat ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ma inscriu in fals? mototo mototo Buna seara ; va rog sa ma ajutati cu opiniile dvs. Este vorba de actiune pentru anulare act administrativ. Institutia a depus un document pe baza caruia a ... (vezi toată discuția)