Sunt angajata pe anul scolar 2010/2011 ca pensionara pe catedra de matematica la scoala unde am lucrat pe acest post timp de 40 de ani . In ianuarie 2011 am fost operata cu diagnosticul cancer mamar invaziv ductal gr 3. Dupa 90 de zile de concedui medical mai am dreptul in continuare la concediu medical?
buna ziua
eu stiu ca mai aveti
dar numai cu avizul unei comisii
intrebati medicul curant
eu am stat in medical 6 luni in perioada 2008-2009 dar dupa ce am implinit cele 90 zile am fost bagata la comisie si mi s-a prelungit medicalul
1. Aveti dreptul la maximum 183 de zile de concediu medical dar numai cu aprobari de la comisiile de specialitate.
2. Medicii care va dau certificatele medicale stiu aceasta si va vor indruma unde sa mergeti daca este cazul de prelungire a concediilor medicale.
3. Cititi si OUG 158/2005 si Normele de aplicare a ei.
Concediul medical pe cod 14 ( SIDA si neoplazii ) se acorda pana la 18 luni in ultimii 2 ani, La comisie se merge - cu trimitere de la medicul care va are in evidenta si scrie concediul - dupa implinirea a 365 zile.
Legisllatia e un pic ambigua si multi medici va vor trimite la comisie mai repede. #-o