Buna ziua,
la inceputul anului mi-a fost retinut permisul de conducere pentru nerespectarea luminii rosii la trecerea la nivel cu calea ferata si am depus contestatie bazandu-ma pe faptul ca domnii politisti nu aveau cum sa vada lumina semaforului in momentul in care am trecut eu calea ferata. Infatisarea la proces a fost stabilita pentru luna iulie a acestui an.
Intre timp am fost trimis la o specializare afara din tara si ma voi intoarce abia in septembrie.
Intrebarea este...ce se va intampla daca nu ma prezint la proces ?...si....voi mai putea conduce masina aici unde sunt acum dupa data procesului?
Va multumesc
In urma actiunii in instanta trebuia sa solicitati restituirea permisului de conducere pana la solutionarea cauzei. Procesul se poate desfasura si in lipsa.
dvs. trebuie sa va prezentati la serviciul rutier care a duspus masura suspendarii cu certificatul emis de judecatoria in cauza , pentru a va restitui permisul de conducere. in ceea ce priveste termenul puteti solicita la judecatorie, amanarea acestuia m depunand o copie dp un document care atesta ca sunteti in imposibilitate de a va prezenta la acel termen. dp depunere plangerii contraventionale masura retinerii se suspenda pana la solutinarea actiunii civile. deci puteti conduce fr grija oriunde in lume.
Permis
iordachedaniel78
Buna ziua acum 3 zile pe raza localitati drajna mi sa retinut permisul pe 90 zile fara drept de conducere la nivelul cu calea ferata .Sint vinovat am patruns ... (vezi toată discuția)