In primul rand pentru a formula o cerere de ordonanta presedintiala trebuie sa existe doua conditii obligatorii,urgenta si caracterul vremelnic al hotararii,ceea ce din pacate,dupa parea mea nu este cazul la dvs.
Cred ca dosarul va fi trimis unui alt complet de judecata pentru a fi solutionat conform dreptului comun.
__pentru ca o ordonanta presedintiala sa va fie acceptata adica art. 581 cod proc. civ. trebuie sa indeplineasca cumulativ 3 conditii si anume:
1. vremelnicia
2. urgenta
3. neprejudicierea fondului
Trebuie sa aveti dovada ca i-ati somat pe domnii cu care sunteti in litigiu sa va plateasca chiria sau va elibere imobilul pana la data de...(neaparat) si ca in caz contrar pentru nerespectarea contractului (pe care probabil l-ati incheiat) si pentru neluarea in seama a somatiei scrise - normal - il veti actiona in instanta cu cererea platii daunelor pentru nefolosirea spatiului proprietatea dvs. in alte scopuri deci va prejudiciaza.
Puteti arata orice altceva ce considerati ca va ajuta pentru a vi se admite ordonanta dar sa stiti ca se vor lua in calcul cele 3 puncte. Oricum daca aveti dovezi/martori pentru cele sustinute de dvs. cum ca chiriasul asa face de obicei puteti - normal - sa aduceti ca proba pt. dvs. --- eventual si alte dosare in care figura chiriasul ca si parat intr-o speta asemanatoare cu a dvs. daca nu puteti dvs. face rost de ele cu toate ca o simpla cautare in dosare de pe siteul just.ro cu numele dansului va ajuta sa gasiti nr. dosarelor in care a mai fost implicat.
Dar...fiti atenta ca vad ca spuneti ca de 8luni nu a mai platit nicio o chirie. Trebuie sa dovediti ca in aceste 8 luni de zile nu ati stat cu mana in san si ca v-ati dat silinta sa-l faceti sa plateasca sau sa ii aduceti la cunostinta acest lucru cu amenintarea ca-l veti da afara sau il veti actiona in tribunal doar ca nu ati dat imediat buzna sa il dati in judecata --- asta dupa cum va spuneam trebuie sa o dovediti cu acte adica somatii de plata, de eliberare a spatiului in caz contrar sau de actionare in judecata sau...martori ca asta ati facut dar verbal nu in scris.
Mai departe ce sa va mai spun? Depinde ce ati cerut si in instanta daca ati cerut bani si alte despagubiri caci zice-se ca vai domn'le...nu se admit ordonatele presedintiale ca sa nu influenteze o eventuala hotarare a instantei pe fond...o tampenie.
dar nu inteleg nu aveti avocat? ca dansul va putea spune mai multe si va aducea la cunostinta si alte chichite care nu se stiu de catre noi...muritorii...:P ca oricum instantele sunt Dumnezei...peste ei nu trece nimeni...
Deci...astea fiind spuse va doresc multa bafta! caci si eu am avut o ordonata si mi s-a respins desi eu eram proprietarul dar instanta mi-a "spus" ca nu conteaza cine sunt ca tot nu imi pot intra in propria casa..(prin hotarare normal). asta e viata. asta e legislatia. asta e Romania. deja am luat-o pe aratura :O
Si deci...inca o data BAFTA!!!!!!!!!!!!! :))
Din pacate, contractul a fost incheiat pe o perioada de 2 ani de zile. #-o
In noiembrie i-am trimis chiriasului o notificare prin care ii anuntam rezilierea pe motiv de neplata, conform unei clauze din contract, care prevedea acest lucru.
Bineinteles ca nici nu s-a sinchisit de notificarea mea, in care ii ceream sa imi elibereze spatiul, in caz contrar urmind sa il actionez in instanta.
Oricum, verbal mi-a si declarat ca nu am decit sa il dau in judecata pentru ca tot nu am ce sa ii iau sau ce sa ii fac.
Am gasit procesul lui cu ceilalti proprietari pagubiti, proces la care nici nu a catadicsit sa se prezinte.
Avocatul pe care il avem in prezent, face si el ce poate, in sensul ca mai depune cite o actiune, si daca iese ceva bine, daca nu, asta e, da vina pe justitia din Romania. Greseala noastra este, din nou, ca am fost de buna credinta si l-am platit asa cum a cerut, adica i-am dat toti banii inainte.#-o
De aceea incerc sa vad, sa ma documentez de unul singur, cum as putea face ca sa reusesca ordonanta presedintiala, altfel, cred ca vor expira cei doi ani de contract si justitia inca nu va delibera...:P