avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare de divort definitiva si executorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare de divort definitiva si executorie

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am primit o hotarare de divort definitiva si executorie fara termen de executare. Ce trebuie sa fac pentru a o legaliza? Mentionez faptul ca din anumite motive nu pot relua legatura cu avocata.

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Liviu Iosif , utilizator 16:29, 15 Iulie 2008
B-) s-o investiti cu formula executorie... hot. este deja definitiva si irevocabila
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Nu va trebuie o hotarare de divort investita cu formula executorie.

Mergeti si legalizati hotararea la instanta cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila.
Da, din cele ce spuneti nu va trebuie decat legalizata hotararea de divort.
Pentru legalizarea unei hotarari judecatoreasti sunt necesare:
- hotararea judecatoreasca ;
- plata taxei judiciare de timbru la Trezorerie;
- timbru judiciar;
- cerere adresata Presedintelui instantei care a pronuntat hotararea judecatoreasca;

Va multumesc pentru informatii. In cat timp de la primirea hotararii trebuie s-o legalizez?

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac? danyela78 danyela78 buna ziua divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma informati adrian68 adrian68 buna ziua,sunt divortat de 10 ani ,sentinta este definitiva si executorie si anul acesta vreau sa ma recasatoresc si mi sa spus de la starea civila ca sentinta ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)