avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

buna ziua,

daca cineva a depus o plangere penala impotriva unei persoane necunoscute ca l-ar fi prejudiciat cu o suma X in domeniul IT, prin incasarea de bani din publicitate IT - necunoscuta pentru ca nu stia nunele doar un numar de identificare de la Google Adsense- isi poate retrage acea persoaa plangerea invocand mea culpa- incurcase detaliile numarul de identificare.
Cel mai recent răspuns: marius_wiz , utilizator 23:26, 1 Aprilie 2011
Depinde de incadrarea faptei.
Daca legea prevede retragerea plangerii, o poate face.
incadrarea faptei cine o face ?

persoana in cauza a facut o plangere penala pentru o paguba de 6000 ron(estimare de a lui, foarte departe de realitate) creata prin plasarea pe siteurile web ale lui de catre o persoana necunoscuta a anunturilor publicitare - cod adsense- pentru care Google Adsense a platit dea lungul feb.2010- feb.2011 o anume suma de bani altei persoana pe care in plangere nu a identificat- de aici prejudiciul. dar si-a dat seama ca a gresit acel ID si ca era defapt o incurcatura a sa. daca recunoaste asta autoritatile o sa il puna sa plateasca ceva , despagubiri catre autoritati ?
Ma tem ca da. Daca este cazul, in cauza se va face o expertiza pentru stabilirea prejudiciului.
Ce incadrarea are fapta ?
persoana in cauza se gandeste sa meaga sa faca o alta declaratie ca sa ceara retragerea/ anularea reclamatiei anterioare depuse acum 4 zile pentru ca si-a dat seama ca a facut o eroare de apreciere. e posibil de facut asta ? sau cum ar putea proceda altfel sa opreasca derularea cercetarii plangerii penale?
Faptele penale se pun in miscare din oficiu sau la plangerea prealabila.
Daca legea penala prevede retragerea plangerii, poate sa o faca.
Am mai spus, depinde de incadrarea juridica a faptei.

Alte discuții în legătură

Plangere mistimist mistimist am depus lunea trecuta o plangere la politie impotriva unui autor necunoscut m-a prejudiciat cu 10.000 ron pe internet. dar acum am observat ca de fapt nu ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate.... lulu_79 lulu_79 zilele trecute la Brasov.... m-au chemat la crima organizata pt ca in 2005 cineva a infiintat o firma pe numele meu ( din cele in care se \"comercializau\" din ... (vezi toată discuția)
Model sesizare politie furt sandel25 sandel25 Din sediul institutiei au disparut niste calculatoare, si-mi trebuie un model de sesizare catre politie!!!! Sesizarea se trimite catre politia capitalei, sau ... (vezi toată discuția)