avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere

am depus lunea trecuta o plangere la politie impotriva unui autor necunoscut m-a prejudiciat cu 10.000 ron pe internet. dar acum am observat ca de fapt nu era e nici un prejudiciu
, saptamana trecuta m-am cam lasat luat de vant si am actionat sub imperiul nervilor si furiei dar am descoperit ca era o eroare ce am scris eu in petitie si ca prejudiciul meu e de fapt 0 lei. ce sa fac acum? merg la politie si pot sa imi retrag plangerea ? sau invoc mea culpa in erorile din ea?
Cel mai recent răspuns: mistimist , utilizator 22:19, 4 Aprilie 2011
mergeti si va retrageti plangerea,iar in declaratia pe care o veti da,scrieti ca vati incurcat.
deci fac doua acte ? o retragere a plangerii si o declaratie ? sau numai declaratia e de ajuns si scriu ca e relativ la plangerea nr XXXX din data de yyyyy

mentionez ca nu a fost o plangere prealabila , ci o plangere normala.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
mistimist, utilizator
Mergeti la politie si si explicati ce sa intamplat,si ei va vor explica ce s ascrieti.Va fi o singura declaratie,in care o sa expuneti cum sa petrecut totul,si cum sa ajuns la eroare.

Chiar daca nu e plangere prealabila,cercetarile se vor opri.
o sa am de platit ceva politiei/parchetului pentru ca s-au facut cercetari 5 zile lucratoare degeaba, din vina mea ?
Ciudat cum ne inselam uneori...mergeti la politie si dati o declaratie prin care aratati ca va retrageti plangerea, explicand motivele care stau la baza acestei decizii - cheltuielile raman in sarcina statului, ma indoiesc ca s-au facut cine stie ce cercetari in 5 zile!

Alte discuții în legătură

Plangere penala marius_wiz marius_wiz buna ziua, daca cineva a depus o plangere penala impotriva unei persoane necunoscute ca l-ar fi prejudiciat cu o suma X in domeniul IT, prin incasarea de ... (vezi toată discuția)
Acuzat de delapidare codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat la pariuri si am pariat o suma de bani in timpul programului de lucru(16000 de ron) cei de acolo mau concediat mau pus sa dau declaratie si am facut ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)