Am lucrat la pariuri si am pariat o suma de bani in timpul programului de lucru(16000 de ron) cei de acolo mau concediat mau pus sa dau declaratie si am facut cu ei un angajament de plata pe 3 luni in 3 luni am restituit 5000 de ron.
Acum ei sau dus la politie au facut plangere penala cu acuzarea de delapidare cea ce nu este, eu leam propus sa rezolvam pe cale amiabila propunandule sa le dau 5000 de ron si restul de bani sa le dau esalonat timp de 3 luni acestia au vrut insa miau spus ca ei nu isi retrag plangerea numai dak eu imi platesc toata datoria si au zis ca in 3 luni e posibil sa ajunga cazul in instanta,insa avocatul lor era de alta parere si zicea ca dak ma tin de cuvant isi retrage plangerea si nu se intampla nimic,insa dak ar ajunge cazul in istanta si nu as mai avea niciun fel de datorie ce ar mai putea sa mi se intample exista vreo amenda sau vreun advertisment ,ar trebui sa platesc dak ei nu isi retrag plangerea a fost o intelegere verbala nu e nimic scris
La infractiunea de delapidare retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala, prin urmare daca se recupereaza prejudiciul se va tine cont la individualizarea pedepsei.
da,dar dak plangerea nu ajuns in instanta ,nu poate sa o retraga?plangerea a facuto la politie si sunt chemat sa dau o declaratie,ce ar fi cel mai bine sa fac :sa le dau banii (au zis ca dak achit in 3 luni toata suma ca isi retrag plangerea si ca in istanta o sa ma judece dupa o fapta mai mica) sau sa imi angajez un avocat?
Vor fi efectuate acte de cercetare, pentru savarsirea infractiunii de delapidare.(savarsita de catre dumneavoastra prin insusirea si folosirea unor sume de bani, in mod injust, pentru a dobandi un folos material ).
Odata ce a fost depusa o plangere penala care are ca obiect infractiunea sus amintita, aceasta nu mai poate fi retrasa .
Nu este operanta nici impacarea partilor.
Repararea prejudiciului cauzat, prin restituirea sumei de bani, precum si prin indeplinirea oricaror alte pretentii legate de aceasta situatie conflictuala reprezinta o conduita postinfractionala ce poate fi retinuta la momentul individualizarii pedepsei.
Atitudinea dumneavoastra dupa savarsirea fapta va putea fi retinuta drept circumstanta atenuanta sau agravanta.
Persoana vatamata poate reveni asupra declaratiei date, daca aceasta nu reflecta adevarul, insa nicidecum nu poate retrage plangerea penala depusa la organele judiciare.
:offtopic: @codreanuv2, va rog sa nu mai deschideti noi topicuri privind acest subiect. Al doilea topic vi l-am sters, topicurile dublate contravin regulamentului , multumesc.
In cazul infractiunii de delapidare nu este incidenta plangerea prealabila si nu este posibila retragerea plangerii de catre persoana vatamata prin infractiune.
Nu este posibila nici in faza de urmarire penala si nici in faza de judecata a procesului penal.
Repararea prejudiciului produs prin infractiune , constituie o circumstanta atenuanta, care va fi avuta in vedere, alaturi de alte circumstante atenuante , la individualizarea judiciara pedepsei.
Ar fi indicat sa va angajati aparator.