avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Infractiunea de INSELACIUNE
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Infractiunea de INSELACIUNE

Infractiunea de inselaciune prin vrajitorie, daca exista dosar pe rol pentru aceasta fapta iar partile doresc sa se prezinte la mediator iar la sfarsitul sedintei aceste parti se impaca, partea care a depus plangere isi recupereaza banii apoi merg si depun la instanta acordul de mediere, instanta poate lua act de aceasta intelegere???? Care ar fi pasii de urmat prin mediere la aceasta fapta??????
Cel mai recent răspuns: d_dumitrascu , utilizator 11:17, 1 Septembrie 2013
Împăcarea la mediator pentru această infracţiune este posibilă numai cu privire la latura civilă a procesului penal, nu şi pentru latura penală, în caz de înşelăciune nefiind posibilă retragerea plângerii. În ce-l priveşte pe făptuitor, acesta , odată ce a achitat prejudiciul, va beneficia de circumstanţe atenuante de care se va ţine cont la individualizarea pedepsei.
Odata cu intrarea in vigoare a NCP la 1.02.2014 la infractiunea de inselaciune impacarea inlatura raspunderea penala, aveti sanse daca in cauza nu s-a pronuntat o hotarare de condamnare definitiva sa se aplice legea mai favorabila.
Noul Cod penal trebuia să intre în vigoare din 2003, să sperăm că va intra în vigoare în 2014 dacă nu intervine iarăși ceva!!!!! Până atunci însă infracțiunea de înșelăciune nu prevede împăcarea părților, deci în această situație se rezolvă numai latura civilă, dar ve-ți avea circumstanțe atenuante și aveți șanse la o amendă administrativă conform art.91 din Codul Penal.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2013
Elemer Kadar, Consilier juridic
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea in fata unui mediator in cazuri penale alexia28 alexia28 impacarea in fata unui mediator inlatura raspunderea penala? (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)