avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de delapidare

Am lucrat la pariuri si am pariat o suma de bani in timpul programului de lucru(16000 de ron) cei de acolo mau concediat mau pus sa dau declaratie si am facut cu ei un angajament de plata pe 3 luni in 3 luni am restituit 5000 de ron.
Acum ei sau dus la politie au facut plangere penala cu acuzarea de delapidare cea ce nu este, eu leam propus sa rezolvam pe cale amiabila propunandule sa le dau 5000 de ron si restul de bani sa le dau esalonat timp de 3 luni acestia au vrut insa miau spus ca ei nu isi retrag plangerea numai dak eu imi platesc toata datoria si au zis ca in 3 luni e posibil sa ajunga cazul in instanta,insa avocatul lor era de alta parere si zicea ca dak ma tin de cuvant isi retrage plangerea si nu se intampla nimic,insa dak ar ajunge cazul in istanta si nu as mai avea niciun fel de datorie ce ar mai putea sa mi se intample exista vreo amenda sau vreun advertisment ,ar trebui sa platesc dak ei nu isi retrag plangerea a fost o intelegere verbala nu e nimic scris
@gerberga a scris :

Chiar daca achitati paguba, asta nu inseamna ca infractiunea nu exista.
Daca fac plangere la politie pentru delapidare, retragerea acestei plangeri nu are niciun efect intrucat delapidarea nu este o infractiune care se pedepseste la plangerea prealabila. Adica daca organele de urmarire penala vor dispune de probe suficiente care determine trimiterea in judecata, nu conteaza ca ei isi retrag plangerea. Inseamna doar ca nu veti avea si o latura civila atasata laturii penala a cauzei.


Interventie moderator




@codreanuv2,v-am mai rugat odat sa nu mai deschideti noi topicuri pe acest subiect .Va rog sa va continuati discutia in acest topic. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
@legally_aid

Ma aflu intr-o situatie asemanatoare, insa cei de la politie mi-au spus ca acest articol din legea 202/2010 a fost declarat neconstitutional si nu e aplicabil.

Am fost informat gresit?
Oops, aşa este . Mesajul anterior este de fapt al colegei gerbera, mesaj copiat dintr-un topic identic deschis de utilizator, pentru a nu i-l şterge. Acel topic l-am şters, fiind dublat.
Se pare că nici colega nu a băgat de seamă când a copiat textul , presupun că de pe google...
Am sa fac moficările de rigoare, întrucât textul art 74 indice 1 a fost declarat neconstituţional , nemaifiind valabil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de inselaciune d_dumitrascu d_dumitrascu Infractiunea de inselaciune prin vrajitorie, daca exista dosar pe rol pentru aceasta fapta iar partile doresc sa se prezinte la mediator iar la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Consecinte delapidare cicinela cicinela Buna ziua.va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa poate primi o persoana pentru o delapidare de la locul de munca in valoare de 6000 de ron. Ce trebuie facut?Va ... (vezi toată discuția)