pot solicita regiei de termoficare locala sa isi mute tevile din apartamentul meu? Am centrala proprie si nu beneficiez cu nimic din prezenta acestor tevi in apartamentul meu.Din contra,mai si platesc pentru ele!
Din pacate nu regiei trebuie sa va adresati, ci Asociatiei de proprietari. Regia " a avut grija" sa scape de chestiunile ferbinti" punand pe seama asociatiilor pana si colectarea banilor. Daca o sa aveti curiozitatea sa cautati prin arhiva asociatiei, veti gasi cu siguranta un act prin care asociatiile, au preluat ( fortate desigur) intreaga distributie de tevi de la intarea in imobil, lasandu-i pe cei de la regie fara griji. Discutati acest aspect cu administartorul asociatiei. Oricum aspectul semnalat de dvs este f greu de rezolavat, nefiind singurul in aceasta situatie
Pe unde propuneti sa treaca tevile? Acestea sunt proprietatea comuna a proprietarilor din condominiu.
Problema o supuneti atentiei presedintelui asociatiei, nu administratorului.
buna intrebarea,
locuiesc intr-un bloc cu mai multe scari, in scara din mijloc.
prin subsolul nostru traverseaza conductele tur-retur si apa calda a firmei distribuitoare de agent termic ce duc la scarile ce mai folosesc serviciile firmei, in scara noastra nimeni nu mai este bransat la aseasta utilitate.
Intrebarea mea este daca as putea sa cer chirie pt faptul ca imi traverseaza subsolul aceste tevi? :dance3:
Pai...acele tevi sunt si proprietatea dv. Cui sa cereti chirie? Celor care o folosesc in continuare?
Dv. cand v-ati mutat in bloc ati gasit teava acolo si v-ati folosit de ea fara sa dati chirie cuiva, nu?
Cand v-ati deconectat v-ati dus la presedinte sa-i cereti aviz pentru deconectare, dar....atunci i-ati cerut chirie pe teava care va trece prin subsol sau prin casa? Daca ii puneati problema asa, cred ca nu va mai dadea avizul, nu? :) Pai si-atunci?:hm:
stati asa...
am solicitat in scris la CET Energoterm sa imi comunice ce tevi pot sa tai din subsol (pt al cosmetiza si amenaja in vederea folosirii ca spatiu util).
Au venit doi angajati ai lor, am intrat impreuna in subsol si mi-au aratat vechile conducte (debransate de la magistrala) de apa calda si caldura ale noastre, iar la intrebarea daca pot taia si magistrala principala, au spus ca nu pot deoarece ei distribuie in continuare agent termic si apa calda la celelalte scari.
Deci, a cui e magistrala?
Cui as cere chirie? distribuitorului sau utilizatorului (vecinii de la scara cealalta)?