avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata reparatii parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata reparatii parti comune

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc compus din 2 scari (20 de apartamente). Pe scara A sunt 6 proprietari care si-au montat CT, si astfel in fiecare iarna ne certam pe plata caldurii pe partile comune.#-o
Acum a aparut o noua problema..
Coloana de apa calda, comuna pt toate cele 10 apartamente, s-a fisurat la nivelul etajului 2 (in dreptul unui apartament debransat). Problema este ca majoritatea si-au astupat ferestrele de vizitare catre aceste tevi, locatarul fiind obligat sa sparga peretele. S-a facut cu chiu si vai acest lucru, s-a inlocuit o bucata de coloana. Acum apare nebunia. Cine plateste reparatia, tinand cont ca coloana de apa calda este parte comuna? Cei debransati nu vor sa plateasca. Este corect?
Cel mai recent răspuns: ionut_j , utilizator 20:56, 5 Noiembrie 2011
Contravaloare costuri reparatie instalatie/constructie parte comuna din imobil se achita de catre toti proprietarii functie de cota indiviza
In legea 230/2007 sau in HG 1588/2007 nu se prevede o scutire a celor deconectati de la plata reparatiilor pe proprietatea comuna.
Deci de platit ar trebui sa plateasca toti.

Daca exista o decizie a comitetului executiv sau chiar o hotarare a AG sa fie scutiti, atunci vor fi scutiti.
Altfel, fara un document scris in acest sens nu se pot scuti de la plata acestor reparatii.
In asociatia noastra am avut o situatie aparte in care un proprietar debransat de la instalatia initiala a imobilului ,a refuzat plata reparatii parti comune
Instanta a dispus in final obligarea acestuia la plata a sumelor neachitate,motivand hotararea prin faptul ca proprietarul a operat modificare asupra instalatiei initiale inregistrata in cartea tehnica a imobilului
Buna
Eu ma aflu in aceasi situatie. Sunt debransat de la RADET iar asociatia de locatari a hotarat schimbarea tevii de apa calda. AM refuzat sa platesc pana studiez si eu legea putin. Pot considera faptul ca legea 230 este gresita si incompleta?? Eu m-am debransat, am platit o taxa de debransare si cu toate astea sunt obligat sa platesc costurile de reparare. Ce sa intampla daca intr-un bloc de 40 de apartamente, 30 folosesc CT de apartament iar 10 oameni hotarasc sa schimbe teava de apa calda. Cei 30 de locatari vor trebui sa suporte cheltuielile la fel ca si cei 10 nedebransati.
Cred ca legea ar trebui schimbata. Ce pot sa fac??
Cred ca sunt 2 probleme distincte :
1. Schimbarea/modificarea unei legi - aici Constitutia are precizari destul de clare.
2. Respectarea legii (chiar daca este imperfecta ) si a hotararilor definitive ale unei instante.
Punct.

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli subsol (coloana de apă caldă) către cei care dețin centrala de apartament biancavirca biancavirca S-au efectuat reparatii la coloana de apa calda din subsolul blocului. Intrebarea este daca cei care detin centrala de apartament pe gaze se trec la plata ... (vezi toată discuția)
E parte comuna sau nu? minu78 minu78 Va rog sa ma ajutati daca se poate. Dar mai intai trebuie sa expun problema pt a se intelege despre ce este vorba. \" In asociatia de proprietari suntem 10 ... (vezi toată discuția)
Daca am ct mai trebuie sa platesc reparatia la tevile pe care nu le mai folosesc? gheo11 gheo11 Buna ziua Un locatar care are montata centrala termica in apartament si s-a debransat de la radetsi gaze cu acordul asociatiei , trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)