avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca am CT mai trebuie sa platesc reparatia la tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca am CT mai trebuie sa platesc reparatia la tevile pe care nu le mai folosesc?

Buna ziua
Un locatar care are montata centrala termica in apartament si s-a debransat de la radetsi gaze cu acordul asociatiei , trebuie sa plateasca repararea sau furtul unor obiecte aflate pe partea comuna a aceastor instalatii sau nu .
Daca da in judecata asociatia poate castiga in instanta?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:22, 18 Decembrie 2012
Asociatia poate invoca HG. 1588/2007 cu normele de aplicare a legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari care spune la:
Art.32 (3) - Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

Asadar, chiar daca a renuntat la folosirea coloanelor de apa calda, caldura sau gaze ca urmare a montarii CT nu este scutit de plata reparatiilor sau inlocuirii de parti din acestea deoarece el detine o cota-parte indiviza pe acele tevi. Aceasta cota-parte indiviza este in proprietatea lui si deci are obligatia de a participa la cheltuielile proprietatii sale, chiar daca nu o mai foloseste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune centrala termice stancuaurelian stancuaurelian As de prop aproba montarea unei instalati de gaz (coloana)care alimenteaza ap care au centrala au platito numai cei care au centrala itrebare daca apar ... (vezi toată discuția)
Caldura apartament elena_1234 elena_1234 Buna seara, Deranjez cu o problema: de putin timp au fost introduse gaze in blocul in care locuiesc parintii mei. Ei locuiesc la et 1 si cei de la et 2, 3 ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii radulescuoctavian radulescuoctavian As vrea sa stiu daca pot fi scutit de la plata fondului de reparatii pentru inlocuirea sau repararea tevilor de apa calda si caldura intrucat sun debransat de ... (vezi toată discuția)