avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii

As vrea sa stiu daca pot fi scutit de la plata fondului de reparatii pentru inlocuirea sau repararea tevilor de apa calda si caldura intrucat sun debransat de la apa calda si energie termica si nu beneficiez de niciunul din cele doua sus mentionate. Administratorul asoc. de propietari incearca sa -mi impuna in mod obigatoriu la plata fondului de reparatii pt inlocuirea si reparare tevilor de apa calda si enegie termica
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:05, 2 Iulie 2013
Da, trebuie sa contribuiti si dv. la plata reparatiei tevilor intrucat acestea fac parte din proprietatea comuna unde si dv. aveti o cota parte indiviza.
Trebuie sa faceti diferenta intre proprietate si folosinta proprietatii.
Atata timp cat aveti o proprietate trebuie sa o intretineti corespunzator.
Iata textul de lege care lamureste aceasta situatie:
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
CAPITOLUL III

SECŢIUNEA 1
Repartizarea cheltuielilor rezultate din intretinerea,
repararea si exploatarea condominiilor

Art. 32
................
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatii intretinere! Flav Flav Buna ziua, Sunt debransat de la apa calda si caldura de aproximativ 9 ani. Asociatia de locatari a hotarat ca trebuie schimbate tevile de apa calda de la ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii impus de administrator chiar si la cei debransati radulescuoctavian radulescuoctavian As vrea sa stiu daca sunt obligat sa platesc pentru fondul de reparatii ce este necesar pentru inlocuirea sau repararea tevilor de apa calda si caldura desi ... (vezi toată discuția)
Daca am ct mai trebuie sa platesc reparatia la tevile pe care nu le mai folosesc? gheo11 gheo11 Buna ziua Un locatar care are montata centrala termica in apartament si s-a debransat de la radetsi gaze cu acordul asociatiei , trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)