avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli reparatii intretinere!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli reparatii intretinere!

Buna ziua,

Sunt debransat de la apa calda si caldura de aproximativ 9 ani. Asociatia de locatari a hotarat ca trebuie schimbate tevile de apa calda de la subsol. Intrebarea mea este , de ce trebuie sa particip si eu la costul acestor lucrari daca nu mai folosesc apa calda furnizata de Radet de circa 9 ani de zile?
Pot sa ma oblige sa platesc ceva ce nu folosesc?

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Flav, utilizator
Cel mai recent răspuns: Flav , utilizator 16:41, 10 August 2010
Da, infrastructura de tevi face parte din proprietatea comuna si aceasta este reparata si inlocuita cu contributia tuturor proprietarilor, in functie de cota-parte indiviza.

Faptul de a fi scutit de plata acestei cheltuieli o poate face numai comitetul executiv al asociatiei pe baza unor criterii scrise in vreun document al asociatiei si se aplica tuturor proprietarilor care indeplinesc aceleasi conditii. Daca asociatia nu doreste sa faca exceptii, trebuie sa platiti aceste lucrari, conform legii 230/2007 si a HG 1588/2007.
Si atunci care mai este rostul debransarii? Intr-o zi o sa ma puna sa platesc apa calda din nou. . mi se pare o lacuna legislativa...chiar nu se poate face nimic?.. In bloc sunt 55% la comun si 45% debransati.

Rostul deconectarii Dv. si a altora de la sistemul centralizat este sa va asigurati apa calda si caldura din sursa separata. Si asta a fost scopul fiecaruia, individual.

Dar atat Dv. cat si ceilalti proprietari deconectati v-ati folosit de aceasta infrastructura ani de zile inainte de a va instala CT-urile in apartamente.
Reparatiile si inlocuirile acestei infrastructuri se executa din cauza vechimii si a utilizarii din trecut, unde fiecare dintre Dv. a avut parte.

Nu pot si nici nu vreau sa va combat logica din simplul motiv ca in acest caz interesul individual al fiecaruia (deconectat sau nu de la sistemul centralizat) este mai pregnant decat interesul si logica colectiva. In fond locuiti intr-un condominiu, aveti in detinere o parte din cota-parte indiviza a fiecarei bucatele de spatiu si infrastructura comuna si trebuie sa va supuneti Legii 230/2007, HG 1588/2007 si a tuturor actelor legislative sub care functioneaza asociatia de proprietari.

Stramba sau nu, legea trebuie respectata pana cand se va gasi altceva, bazat pe alte principii, sa inlocuiasca aceasta legislatie.

** Personal nu as fi pus la plata acestei cheltuieli pentru tevile de apa calda (si numai pentru ele) pe cei deconectati. Dar aceasta este interpretare personala.

In asociatiile de proprietari aceste interpretari pot fi insusite de majoritate si facute reguli pentru exceptii pe care legea nu le interzice, dar nici nu le incurajeaza si care reguli ar putea fi aplicate.
In fond este vorba de impartirea unei cheltuieli intre Dv., toti proprietarii acelui condominiu sau scara.
E adevarat ca m-am folosit de aceasta infrastructura , dar vin si va intreb de ce trebuie sa platesc la fel ca aia care inca o mai folosesc... eu am avut parte de mult mai putin ...mi se pare o absurditate...

Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie costin1983 costin1983 Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune in cadrul asociatiei de proprietari stelea stelea buna ziua. am debransat apartamentul pe care l detin de la caldura si apa calda. blocul are centrala proprie pe gaz.vrea sa stiu daca sunt obligata sa achit ... (vezi toată discuția)
Parti comune centrala termice stancuaurelian stancuaurelian As de prop aproba montarea unei instalati de gaz (coloana)care alimenteaza ap care au centrala au platito numai cei care au centrala itrebare daca apar ... (vezi toată discuția)