avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie

Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si pentru producerea de apa calda). Realizez incalzirea apartamentului meu prin mijloace electrice. Exista vreo lege/regulament care sa ma oblige, debransat fiind, sa suport costurile incalzirii sau a unei parti din incalzire?
Cel mai recent răspuns: costin1983 , utilizator 10:25, 15 Februarie 2015
Indiferent daca beneficiati de caldura apa calda de la sistemul centralizat sau ati inteles sa sa renuntati la sistemul centralizat,locuind in condominiu ,va revine obligatia sa achitati lunar c/v parti comune,in temeiul dispozitiilor ANRSCE
Sigur, nu fac referire la cota pentru parti comune. Sunt de acord ca trebuie achitata conform suprafetelor de cota indiviza. Intrebarea mea era daca trebuie achitat ceva pentru incalzirea apartamentului in sine (avand in vedere ca nu mai beneficiez de centrala proprie imobilului)
Nu trebuie sa achitati nimic daca nu beneficiati de serviciul respectiv.
Ar putea cineva sa invoce faptul ca trebuie sa platesc pentru ca beneficiez de acest serviciu prin incalzirea apartamentelor vecine?
Unele asociatii luau in calcul si aspectul acesta al energiei termice emanate de ap. vecine si chiar imputau o anumita suma celor care erau debransati.

Alte discuții în legătură

Inlocuire tevi de incalzire de la subsolul blocului fdali fdali Buna ziua, Am si eu o nedumerire:locuiesc la bloc, am centrala termica de apartament,iar ptr intocmirea dosarului necesar ptr a monta centrala termica de ap. ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)