avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuire tevi de incalzire de la subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuire tevi de incalzire de la subsolul blocului

Buna ziua,
Am si eu o nedumerire:locuiesc la bloc, am centrala termica de apartament,iar ptr intocmirea dosarului necesar ptr a monta centrala termica de ap. am avut nevoie de o hirtie de la operatorul de caldura privind debransarea de la acesta,Au mai ramas bransati la sistemul vechi de termoficare 10 apart(6 apart sintem cu centrala termica).Cei care au ramas pe vechiul sistem de incalzire doresc sa schimbe tevile de incalzire de la subsol si sa le izoleze.Nedumerirea e : de ce si noi cei care avem montate centrale de ap TREBUIE sa platim o cota parte din aceste cheltuiala cind noi ne-am debransat de la vechiul operator de caldura? E normal?Ce inseamna DEBRANSARE ,daca tot trebuie sa platim inlocuirea acestor tevi de care cei cu centrala NU ne folosim.Exista vreo lege s-au HG care sa specifice acest aspect,s-au ramine la atitudinea adunarii generale?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:42, 31 Iulie 2012
Dv., ca proprietar in condominiu si detinator de cota-parte indiviza din proprietatea comuna aveti si obligatii pentru intretinerea acesteia, conform HG 1588/2007 cu normele de aplicare ale Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari. Astfel:
Art. 32.
..............
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

Deci, trebuie sa platiti aceste reparatii, cu atat mai mult cu cat platiti, pe timpul iernii, o cota parte din caldura pe spatiile comune si pe tevile verticale.
fdali a scris:

de ce si noi cei care avem montate centrale de ap TREBUIE sa platim o cota parte din aceste cheltuiala

Dvs in calitatea de proprietar detineti obligatia sa achitati c.v costuri intretinere si reparatii parti comune constructii si instalatii din imobil
Aspectul ca dvs ati inteles ca act unilataeral de vointa sa renuntati la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic,sa va cresteti confortul termic in proprietate reprezinta optiunea dvs - care insa nu va exonereaza de la plata costurilor aferente imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata racordului aferenta instalatiei de incalzire 01dorina 01dorina Buna ziua, In blocul in care locuiesc sint 6 apartamente care au centrala proprie instalata, iar restul de 10 ap au ramas bransate la Colterm.La subsolul ... (vezi toată discuția)
Izolare termica cu polistiren+plata pierderilor la incalzire a celor care au centrale de apart. f_dali208 f_dali208 Buna,locuiesc intrun bloc in care s-au montat usile+geamurile de pe casa scarii de termopan iar acoperisul e cu tigla in 2 ape. D-nul administrator +d-nul ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie costin1983 costin1983 Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si ... (vezi toată discuția)