avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... e parte comuna sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

e parte comuna sau nu?

Va rog sa ma ajutati daca se poate. Dar mai intai trebuie sa expun problema pt a se intelege despre ce este vorba.
" In asociatia de proprietari suntem 10 familii din care 8 familii si-au instalat centrale termice si astfel am ramas doar 2 familii legate la sistemul centralizat de termoficare. In urma cu 2 luni am facut niste reparatii la teava de caldura, iar cele 8 familii nu vor sa plateasca cota ce le revine din suma totala spunand ca ei nu mai au nici o legatura cu aceasta pt ca au centrale. Parerea mea este ca si ei trebuie sa plateasca pt ca sistemul de termoficare face parte din partile comune, si mai ales ca si ei au folosit sistemul 20 de ani."
Acum intrebarea este: EI TREBUIE SA PLATEASCA SAU NU? SAU DOAR NOI CELE 2 FAMILII CARE MAI FOLOSIM SISTEMUL CENTRALIZAT TREBUIE SA PLATIM?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:28, 13 Decembrie 2009
Toate cele 10 familii trebuie sa plateasca reparatia, nu numai pentru motivul invocat de Dv., desi este foarte pertinent, dar si pentru faptul ca teava inca le mai trece prin apartamente si le incalzeste, cat de putin.
~ Conținut șters la cerere ~
Conform cu Art.38, al.(2) din Legea 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termica: "proprietarii apartamentelor individuale situate in imobile de locuit tip condominiu, care sunt deconectate de la reteaua de alimentare cu energie termica, platesc o cota-parte din cheltuielile cu energia termica consumata pentu incalzirea spatiilor aflate in proprietate indiviza, proportionala cu cota indiviza."
Adresati la A.N.R.S.C. (anrsc.ro) o petitie in care prezentati situatia din bloc si solicitati parerea lor in acest caz. Veti primi un raspunz avizat, stampilat, parafat pe care-l veti prezenta la asociatie pentru a intra in normalitate, iar daca nu vor sa regleze situatia, cu acest raspuns oficial mergeti in instanta.
Succes
Reparatia si intretinerea instalatiei comune de caldura - teava de caldura - cum spune initiatorul o suporta toti proprietarii, ca la orice instalatii comune indiferent ca se folosesc de ele sau nu, asa cum a precizat @elga50.

Din nou @jurist Clement aruncati aici cateva fraze greu de inteles si total pe langa subiect.

Iar la dv @s.c.serv, care aveti experienta in ale asociatiei ma asteptam la mai multa atentie. S-a pus problema daca cei care au centrale termici de apartament trebuie sa mai contruibuie la reparatia instalatiilor comune de incalzire. Nimeni nu a intrebat aici daca cei debransati trebuie sa suporte si o parte din factura lunara de agent termic. Raspunsul dv e foarte bun dar la alta intrebare nu la aceasta postata aici.
legal este sa plateasca toate cele 10 familii...
dar tot legal este ca majoritatea sa voteze debransarea totala de la sistemul centralizat...si atunci ce veti face?

Alte discuții în legătură

Calcul reparatii teava de gaze parti comune in blocuri Rinder Rinder Locuiesc intr-un bloc de proprietari unde sunt 55 apartamente pe scara. Unii proprietari s-au debransat de la sistemul de incalzire centrala. In cazul unei ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatii teava comunca gaze Radusarn Radusarn Buna ziua, Avem urmatoarea dilema: 4 proprietari din bloc sunt racordati la teava comuna de gaze a scarii. Restul de 40 de proprietari, alaturi de alti 88 de ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii de plata are un membru al ap, cu ct de apartament debransat de la radetde 10 ani janblanaru janblanaru Suntem 16 proprietari din 40 care legal, acum 10 ani, ne-am montat CT de apartament. De ce trebuie sa participam la plata cheltuielilor pentru repararea, ... (vezi toată discuția)