avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt deosebit de grav
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt deosebit de grav

a furat din patrimoniul statului cu mai multe persone prejudiciul fiind de 2 miliarde unul fiin la prima abatere iar al doilea fiind recidivist la ce pedepsa se ppoate astepta?fiind judecati in libertate.:(( ajutati-ma va rog cu o parere ce sa fac
?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
andrei geanina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:18, 2 Aprilie 2011
fapta descrisa se incadreaza in dispozitile art209 c. p. , referotoare la furtul calificat. furtul care a produs consecinte deosebit de grave se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 ani.( art 209 c. pen.
nu prea se judeca in libertate...
In Romania se poate asa ceva. Mai ales cand vatamat este statul.
In cazul de fata, in situatia in care se va ajunge la condamnare, se va dispune si recuperarea prejudiciului. Partea interesata ( prejudiciatul ), va pune in aplicare hotararea. impotriva persoanelor condamnate.
Da, fapta descrisa este prevazuta la art. 209 cod penal , referitoare la furtul calificat. Avand in vedere ca furtul acesta a produs consecinte deosebit de grave (peste 200.000 lei) se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 ani.
De regula se judeca in stare de arest preventiv.

ok avem cateva incadrari distincte:
art 209 alin 2 incadrare 3-15 ani patrimoniu cultural ,
art 209 alin 3 care reglementeaza furtul de gazolina, titei, benzina componente electrice , sisteme de irigatie, cabluri linii telecomunicatii etc. 4-18 ani.
art.209 alin 4 : furtul care producere consecinte deosebit de grave 10-20 ani
Insa consecintele trebuiesc dovedite......furtul a 2 milarde ce a produs in circuitul economic sau stiu eu.....ce se interbuinta cu respectivii bani.
Insa pentru cel care nu are antecendete penale daca a avut o conduita buna, a restituit partea lui de prejudiciu, si a colaborat cu anchetatorii poate fi eligibil pentru aplicarea efectelor circumstantelor atenuante cfm cu art. 76
Insa asta in care nnu i s-au aplicat prevederile art. 75 circumstante agravante din cauza faptului ca erau mai mult infractori......hmmm nu stiu ce sa zic .....depinde mult de elementele si modalittile in care s-a produs fapta, participatia fiecarui individ, cati erau exact daca au folosit deghizari sau arme sau violenta, daca era noapte sau zi, loc public sau propr. privata....daca infractorii sunt minori sau majori, cazier sau recidiva in domeniu ptr aplicarea unei eventuale contopiri......
Incadrarea difera in fucunctie de multi ffactori, spre exemplu daca se judeca cauza in stare de recunoastere a vinovatiei pe art.320 i se reduce pedeapsa cu 1/ 3 si se merge pe probatoriul administrat de catre org de cercetare penala,
Asadar daca doriti ajutorul meu, ca sa va pot da o incadrare cat mai aproape de realitate am nevoie sa stiu cateva elemente de baza asupra imprejurarilor in care a fost comisa fapta si cateva elemente asupra faptuitorilor.

Alte discuții în legătură

Art. 209 betzyvoiu betzyvoiu Salut,in cateva zile mi se incheie ancheta si parchetul va trimite dosarul in instanta.Fapta este furtul din locuinte,pe timp de noapte impreuna cu mai multe ... (vezi toată discuția)
Minor - furt calificat mieka18 mieka18 In situatia in care un minor de 15 ani savarseste o infractiune de furt calificat al carei obiect consta intr-o suma de bani - in speta de fata 25 mil vechi - ... (vezi toată discuția)
Furt calificat? denisa123 denisa123 Buna ziua! Am si eu un prieten care are urmatoarea problema: a furat dintr-un atelier niste fier vechi, l-a dus la un centru de fier vechi si l-a vandut, ... (vezi toată discuția)