avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

nu reusec sa ma lamuresc cu aceasta pensie
ce implica o pensie alimentara de la un tata care nu vrea sa plateasca chiar daca este patron si asociat, asta pentru ca legile pentru copii sunt minime in aceasta tara
drept pentru care acest asa zis tata vine in instanta cu adeverinta de venit si anume salarul minim pe economie, dar totusi marinimia lui ofera 5 milioane
daca ar fi dupa mine nu as vrea nici un ban mai ales ca 7 ani nu a participat cu nimic, doar sa ne lase in pace, deoarece are mai multe pretentii decat indatoriri
deci ce implica daca accept 25 % (daca e asa inseamna ca nu mai merg eu sa ma interesez cand i se mareste sallariul) si ce implica daca sunt de acord cu cei 5 mil (cu aceasta suma raman pana la majorat ) ???
nu,se poate micsora sau marii pana la majorat tot prin instanta
va multumesc
dar daca accept procent, decurge de la sine majorarea sau tot eu voi umbla sa verific marirea sau cresterea salariului
liliana_cl a scris:

va multumesc
dar daca accept procent, decurge de la sine majorarea sau tot eu voi umbla sa verific marirea sau cresterea salariului


Asa ar fi normal ... dar va trebui sa verificati daca i s-a marit sau nu salariul ... intrucat poate sustine ca nu i s-a majorat salariul , fara a face dovada afirmatiilor sale.
Ce anume considerati dv. ca sunt pretentii , s-ar putea sa fie un drept al copilului , pe care dv. cu bunastiinta , l-ati incalcat...Daca doreste sa faca parte din viata copilului este dreptul copilului si dreptul lui de tata...,dv. nu aveti treaba...,chiar daca v-ati refacut viata....in alta ordine de idei"mielul bland ,suge de la doua oi".Fiti isteata...,tara geme de ....asa zise razbunatoare , pe tatal copilului in dauna copilului...
Ati deschis mai multe subiecte pe aceeasi tema. Ar fi mai indicat sa va rezumati la unul singur, e si mai usor de urmarit.
Poate ar fi bine sa lasati frustrarile la o parte si sa acceptati oferta facuta, daca tot spuneti ca in ultimii sapte ani nu a participat cu nimic. Totusi 500 lei nu e o suma de neglijat.
Iar daca mergeti pe mana instantei, s-ar putea sa aveti surpriza ca pensia sa va fie stabilita raportat la media veniturilor din adeverinta de salariu.Unele instante nici macar nu stabilesc pensia in procent, ci in suma fixa, iar la minim pe economie, veti primi undeva in jur la 150 lei.
Dupa cum v-am mai spus si la alt subiect deschis, instanta nu stabileste pensia raportat la ,,functia'' celui obligat la plata. Si apoi, tara asta e plina de ,,patroni'', dar in realitate putine firme sunt profitabile ca patronii sa o duca regeste.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme legale tatianaardeleanu tatianaardeleanu Am o fetita de 8 ani si jumatate.Fostul meu sot nu a lucrat o perioada cu contract de munca.Anul trecut in iunie s-a angajat.I urma refuzului de a plati pensie ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. am 2 fetite, cea mare are 12 ani iar cea mica ... Ana Pintilie Ana Pintilie Bună dimineața. Am 2 fetite, cea mare are 12 ani iar cea mica 5 ani. În urma divorțului, custodie comuna fiind, s a stabilit domiciliul copiilor la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor MIHAELLAA MIHAELLAA Fratele meu are un baiat de 2 ani cu o doamna care si-a dorit sa il pastreze in conditiile in care el i-a spus ca nu vor traii impreuna.Decizia doamnei a fost ... (vezi toată discuția)